Okurkový sirup

Hodnocení:

Moje:

30 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kg okurka nejlépe polní, může být i salátová
    • 1
      kg cukr
    • 3
      ks citron
    • 10
      g kyselina citronová

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Okurku nastrouhejte, rozmixujte nebo hoďte do odšťavňovače a vzniklou hmotu přelijte přes plátno. Do vzniklé šťávy přidejte na každý litr 1 kg cukru, šťávu ze 3 citrónů a 10g kyseliny citronové (nemusí být pokud budete konzumovat hned nebo skladovat v lednici). Zahřejte aby se vše rozpustilo (nevařit) a za tepla přelijte do čistých lahví.
2
Ředí se dle chutí, podávejte s plátky citronu, limetky nebo okurky.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.