Nejlepší levné rizoto

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      balení rýže
    • 1
      plechovka vepřové maso ve vlastní šťávě
    • cibule dávám zhruba stejně jako masa
    • česnek dle chuti
    • sůl
    • pepř mletý
    • červená paprika
    • sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do osolené vody dáme vařit propranou rýži. Mezitím si nakrájíme cibuli nadrobno, stroužky česneku stejně tak (já osobně nepoužívám lis na česnek), maso z konzervy zbavíme tuku usazeného na okraji a rovněž nakrájíme - rozmělníme.
2
Cibuli, česnek, maso přemístíme na pánev a opékáme, dokud nezačne správně vonět a maso není vypečené a pěkně osmahnuté (díky tučnější konzervě už není třeba přidávat olej, cibulka i česnek se krásně opečou na tuku obsaženém v mase), ke konci opékání ochutíme štědře červenou sladkou paprikou, případně pepřem.
3
Když je rýže dovařená a masová směs opečená (což je většinou zhruba ve stejnou chvíli), vše smícháme, přemístíme do zapékací mísy, bohatě zasypeme strouhaným sýrem.
4
Necháme do chvíle, než se roztaví sýr, zapékat v troubě.

Komentáře k receptu

  • Jarmila
    Jarmila |

    10. 9. 2013 10:11

    nejlepší...já papriku nerada, dávám kukuřici a hrášek z konzervy a je to luxus...chutné, levné a rychlé :-)

  • Kuba
    Kuba |

    21. 2. 2012 09:45

    Nejsem registrovaný, protože moc nevařím. Ale musím přiznat, že takhle mám rizoto nejradši, díky plechovce je velmi šťavnaté a dobré. Navíc opravdu jednoduché na přípravu :)