Nakládané zelí do sklenic

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 10
      kg zelí
    • 3
      voda
    • 25
      dl sůl
    • 2
      lžička kmín celý kmín
    • 1
      lžíce hořčičné semínko
    • 9
      dl ocet 8%
    • 1
      lžička dvojsiřičitan draselný pirisiričitan draselný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zelí nastrouháme na jemno, přidáme všechny přísady, promícháme a necháme 12 až 24 hod, stát. Dáme do sklenic (volně, nepěchujeme) i se šťávou, kterou pustí a uzavřeme. Nesterilizujeme! Odložíme na chladné a tmavé místo.
2
Zelí je vhodné na konzumaci hned nebo i po roce jako salát, případně na kapustnici, segedín, apod.
Zařazení: Pokrmy

Komentáře k receptu

  • Ladia -
    Ladia - |

    2. 11. 2009 14:13

    Nejedná se čistě náhodou o zelí?

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    2. 11. 2009 09:58

    Neviem, kde sa stala chyba. Prísady som písala v recepte pod seba. Tu sa zobrazili bez medzier. Dúfam, že to nie je moja chyba. Keby niečo nie je jasné, spýtajte sa. ďakujem , Klára