Musaka

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g brambory 400-500
    • 500
      g mleté maso
    • 2
      ks cibule větší
    • 2
      plechovka rajčata oloupaná
    • 1
      hrst rýže
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky (asi 2cm), cibuli nakrájíme na proužky a rajčata z plechovky na malé kousíčky. Rozpálíme tuk na pánvi, na kterou vhodíme hrstku rýže, cibuli a mleté maso, vše posolíme, popepříme. Smažíme asi 5 minut za stálého míchání.
2
Do pečící mísy nasypeme nakrájené brambory, posolíme a přidáme obsah pánvičky. Přilijeme loupaná rajčata, vše dobře promícháme, mísu přikryjeme a pečeme 1,5 hodiny v troubě na 250 °C. Podáváme s kyselými okurky.
3
Pokud chceme použít čerstvá rajčata, která musíme oloupat, přidáváme 1 dcl vody.
Zařazení: Maso Mleté

Komentáře k receptu

  • Dadulka_98
    Dadulka_98 |

    7. 1. 2012 13:14

    Máš naprostou pravdu,musaku dělám už několik let a spousta věcí tomuto receptu chybí např.:bešamel,koření...

  • kika
    kika |

    4. 1. 2011 13:32

    v Řecku sem žila,vždy je základní surovinou brambor! 8-)

  • ??!!!
    ??!!! |

    4. 1. 2011 10:13

    To nemá s musakou nic společnýho :-\ to je totální receptová vražda!!! :-P

  • jarda
    jarda |

    15. 11. 2010 11:09

    to je uplnej blaf a nesmysl :-D

  • Michal Labuda
    Michal Labuda |

    6. 7. 2006 20:19

    Kdyby to pekla 1,5 hod. na 250, tak to pěkně spálí

  • Anonym
    Anonym |

    13. 7. 2005 10:24

    Recept je dobry, ale...chybi tam sladka paprika, zalivka z mleka, mouky a vajicka...zato prebejva ryze:-))) Ryze se dava do musaky z tikvic (cukety)

  • pupen Hons
    pupen Hons |

    22. 6. 2005 12:17

    Recept od Naďi je výborný!!!

  • Katka
    Katka |

    18. 3. 2005 13:14

    já měla také musaku v Řecku a byly tam jak brambory, tak lilky..

  • marcela slamdeckova
    marcela slamdeckova |

    26. 2. 2005 17:29

    tenhle recept mam z Bulharska,od sveho strejdy,ale jak rikate receptu je mnoho a urcite by me zajimal ten s tim zelim a spenatem!

  • Pilence
    Pilence |

    24. 2. 2005 11:34

    Souhlasim z Nadou, ze recka musaka (ta nejznamejsi a klasicka) je z lilku, ale musim se zastat i Marcely, protoze receptu na musaku je mnoho, mam z Balkanu dovezeny recept i na musaku napr. ze zeli, testovin, spenatu, tikvic... A mam i recept na obdobnou musaku jako uvedla Marcela - tedy z brambor a mleteho masa. Pile

  • Naďa
    Naďa |

    24. 2. 2005 11:01

    Nevím,pokud jsem jedla musaku(v Řecku),nebyly v ní nikdy brambory,ale lilky!Nebyla tam rýže,ale sýr.Proto jsem se rozhodla dát sem recept na ŘECKOU musaku.