Mrkvová marmeláda

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg mrkev
    • 750
      g cukr krystal
    • citronová šťáva z 6 citronů

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mrkev nakrájíme a v troše vody podusíme doměkka. Propasírujeme a vaříme s citronovou šťávou. Když kaše zhoustne, přidáme cukr a povaříme na požadovanou hustotu.

Komentáře k receptu

  • František Brusák
    František Brusák |

    15. 8. 2011 08:28

    Já na kilo mrkve používám jen 3 citrony a z jednoho tam dám kůru (koupím BIO) dávám 150g cukru a nakonec želírovací cukr ten má 500g a je to paráda.Také tam přidávám dýni a jablko marmeláda dostává meruňkovou příchuť. :-)

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    14. 6. 2008 17:48

    Nějaký želírovací prostředek nemusím použít? Vydrží marmeláda delší dobu? Díky za odpověď. Ivana