Mrkvičkové cukroví

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g hladká mouka
    • 250
      g ztužený tuk Omega
    • 150
      g mrkev jemně nastrouhaná
    • cukr moučkový a vanilkový - na obalení
    • 0,5
      ks citron

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hladkou mouku, nastrouhanou mrkev, citronovou šťávu a kůru a změklý tuk smícháme a vypracujeme hladké těsto. Pokud se nám to na vále lepí, podsypeme moukou. Vyválíme z těsta plát o síle cca 0,5 cm a vykrajujeme měsíčky (i když se vám bude zdát placka vyšší nebojte se toho, to těsto se v troubě stejně ještě nafoukne). Měsíčky vyložíme na plech s papírem na pečení a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi tak 6-10 minut. Podle tloušťky těsta. Hotové ještě teplé obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
2
Poznámka: hotové měsíčky jsou nafouklé a zespod jemně zezlátnou a opravdu na nich není co zkazit. Z tohoto množství budete mít asi tak 4 plechy, takže kdo chce, může péci z poloviční dávky.
Zařazení: Moučníky Cukroví

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.