Autor:

Mrkvičkové cukroví

Snadné
Ingredience
Hladká mouka 400 g
Ztužený tuk
Omega
250 g
Mrkev
jemně nastrouhaná
150 g
Cukr
moučkový a vanilkový - na obalení
 
Citron 1/2 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Hladkou mouku, nastrouhanou mrkev, citronovou šťávu a kůru a změklý tuk smícháme a vypracujeme hladké těsto. Pokud se nám to na vále lepí, podsypeme moukou. Vyválíme z těsta plát o síle cca 0,5 cm a vykrajujeme měsíčky (i když se vám bude zdát placka vyšší nebojte se toho, to těsto se v troubě stejně ještě nafoukne). Měsíčky vyložíme na plech s papírem na pečení a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi tak 6-10 minut. Podle tloušťky těsta. Hotové ještě teplé obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Poznámka: hotové měsíčky jsou nafouklé a zespod jemně zezlátnou a opravdu na nich není co zkazit. Z tohoto množství budete mít asi tak 4 plechy, takže kdo chce, může péci z poloviční dávky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Reklama
Sýrové koláčky se salsou Podzimní vegetariánské menu Články z

Komentáře k receptu: Mrkvičkové cukroví

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web