Mřížkový rebarborový koláč

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g cukr
    • 1
      ks měkký tvaroh
    • 9
      lžíce mléko
    • 9
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      špetka sůl
    • 450
      g polohrubá mouka
    • 1,5
      ks prášek do pečiva
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 4
      ks vejce
    • 5
      ks rebarbora oloupaná a nakrájená

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto.
2
1/3 schováme na mřížky a ze 2/3 rozválíme placku, kterou přeneseme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem.
3
Z těsta vytvarujeme na plechu okraj. Posypeme rebarborou, zalijeme tekutou šlehačkou, ve které jsme rozkvedlali 3 vejce, 100 g cukru a 2 vanilkové cukry.
4
Z odloženého těsta vyválíme placku a rádýlkem vytvoříme mřížky, které přeneseme na koláč. Potřeme rozkvedlaným vejcem a pečeme.
5
Tento koláč pochází z nějakého časopisu, peču ho již řadu let a je moc dobrý.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Jana
    Jana |

    25. 2. 2014 18:45

    Musím se bohužel přidat k negativnímu ohlasu. 1,5 balíčku prášku do pečiva mi přijde opravdu moc, s těstem se špatně pracovalo a celkově mě taky nenadchl. Podle tohoto receptu už opravdu péct nebudu.

  • Jaromíra
    Jaromíra |

    6. 6. 2007 06:14

    To mě mrzí, že vás nenadchnul. Ale 100 lidí - 100 chutí.

  • Krizova
    Krizova |

    28. 5. 2007 09:44

    Bohuzel moc me to nenadchlo. Jsou zde o 100 % lepsi recepty z rebarbory.

  • Jaromíra
    Jaromíra |

    24. 5. 2007 14:33

    Autorkou jsem já (i když jsem ho původně opsala z nějakého časopisu a trochu upravila), ale mám ho opravdu vyzkoušený a jiný než tento nebo kynutý se žmolenkou nepeču.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    24. 5. 2007 14:14

    Rozhodně vyzkouším!!Pokud je tento recept od stejné autorky,která tu uvedla i Jemný reveňový koláč,nepochybuji,že bude vynikající.Děkuji moc za recept.Jana

  • Jaromíra
    Jaromíra |

    12. 6. 2006 15:02

    Airan, těsto je vláčné a hezky se s ním pracuje i když tam nejsou žádná vejce. Upečená náplň ze šlehačky s vejci a cukrem udělá takovou zvláštní konzisteci a vypadá jako řídší tvaroh.

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    12. 6. 2006 14:55

    Testo s tvarohem mam moc rada, dekuji ta recept. Velice si cenim, kdyz to nekdo da sem potom co to osobne vyzkousel:-)