Autor:

Mřížkový rebarborový koláč

Střední
Ingredience
Cukr 200 g
Měkký tvaroh 1 ks
Mléko 9 lžíce
Rostlinný olej 9 lžíce
Sůl 1 špetka
Polohrubá mouka 450 g
Prášek do pečiva 1,5 ks
Smetana ke šlehání 1 kelímek
Vanilkový cukr 2 ks
Vejce 4 ks
Rebarbora
oloupaná a nakrájená
5 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto.
1/3 schováme na mřížky a ze 2/3 rozválíme placku, kterou přeneseme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem.
Z těsta vytvarujeme na plechu okraj. Posypeme rebarborou, zalijeme tekutou šlehačkou, ve které jsme rozkvedlali 3 vejce, 100 g cukru a 2 vanilkové cukry.
Z odloženého těsta vyválíme placku a rádýlkem vytvoříme mřížky, které přeneseme na koláč. Potřeme rozkvedlaným vejcem a pečeme.
Tento koláč pochází z nějakého časopisu, peču ho již řadu let a je moc dobrý.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Reklama
Květáková polévka s parmazánem Co dát na víkendový stůl? Články z

Komentáře k receptu: Mřížkový rebarborový koláč

Komentáře

  1. Jana   25.02.2014 | 18:45 | reagovat | závadný

    Musím se bohužel přidat k negativnímu ohlasu. 1,5 balíčku prášku do pečiva mi přijde opravdu moc, s těstem se špatně pracovalo a celkově mě taky nenadchl. Podle tohoto receptu už opravdu péct nebudu.

  2. Jaromíra   06.06.2007 | 6:14 | reagovat | závadný

    To mě mrzí, že vás nenadchnul. Ale 100 lidí - 100 chutí.

  3. Krizova   28.05.2007 | 9:44 | reagovat | závadný

    Bohuzel moc me to nenadchlo. Jsou zde o 100 % lepsi recepty z rebarbory.

  4. Jaromíra   24.05.2007 | 14:33 | reagovat | závadný

    Autorkou jsem já (i když jsem ho původně opsala z nějakého časopisu a trochu upravila), ale mám ho opravdu vyzkoušený a jiný než tento nebo kynutý se žmolenkou nepeču.

  5. Jana Remková   24.05.2007 | 14:14 | reagovat | závadný

    Rozhodně vyzkouším!!Pokud je tento recept od stejné autorky,která tu uvedla i Jemný reveňový koláč,nepochybuji,že bude vynikající.Děkuji moc za recept.Jana

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web