Mražená treska jinak

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: tatinek

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g tresčí file
    • 3
      mrkev
    • řapíkatý celer
    • sýr niva
    • estragon
    • drcený kmín
    • hřebíček
    • máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      kiwi

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do pekáčku nasekáme na větší špalíčky mrkev a několik stonků řapíkatého celeru, přidáme velkou lžíci másla, sůl, 4-5 hřebíčků a velkou špetku estragonu. Přikryjeme a dáme do předehřáté trouby na cca 170 °C. Zmrazené filety tresky silně posolíme a potřeme drceným kmínem, do pekáčku dolijeme odpařenou vodu a poklademe plátky tresky. Zvýšíme teplotu na maximum a odkryté pečeme cca 10-15 minut. Upečené filety tresky vyjmeme a dáme na talíře (takto prudce pečené by se neměly rozpadat). K zelenině dolijeme odpařenou vodu, seškrábeme přípečky ze stěn a rozdrobíme plísňový sýr. Promícháme a vrátíme na několik minut provařit do trouby. Vzniklou omáčkou a kousky zeleniny poklademe porce tresky.
2
Příloha: opečený toast, bageta, hashbrowns nebo gratinované brambory.
3
Obměna: pokud máte rádi výraznější chutě, přidejte do omáčky spolu s plísňovým sýrem několik plátků kiwi.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.