Autor:

Moučník z Kyšky

Střední
Těsto
Vejce 2 ks
Cukr 1 hrnek
Kyška 1 hrnek
Hladká mouka 2 hrnek
Hera 200 g
Kakao 2 lžíce
Jedlá soda 2 lžička
Skořice 1 lžička
Do těsta lze přidat
Rozinky  
Ořechy  
Na povrch upečené buchty
Marmeláda  
Čokoláda  
Kokos  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Nejprve v míse ušleháme cukr, vejce a heru do pěny. K vymíchaným surovinám potom přidáme 1 hrnek kyšky.

Připravíme si hladkou mouku, do které dáme 2 lžičky jedlé sody a dvě lžíce kakaa. Po lžících ji přidáváme do mísy. Vypracujeme těsto, do kterého nakonec přidáme lžičku skořice. Do těsta můžeme podle chuti přidat i rozinky nebo mleté ořechy. Těsto dáme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech.

Buchtu pečeme v předehřáté troubě asi na 150 °C.

Po upečení buchtu necháme důkladně vychladnout. Na vychladlý moučník namažeme marmeládu a polijeme ho připravenou čokoládou. Vše posypeme kokosem.

Lze použít i citronovou polevu 100 g cukru moučky a tři lžíce citronové štávy.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2+
4.5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 3x)
Muffiny s malinami Muffiny sladké & slané Články z

Komentáře k receptu: Moučník z Kyšky

Komentáře

  1. Sylva Karešová   09.05.2008 | 19:52 | reagovat | závadný

    Kyška je kysaný mléčný výrobek např. od firmy Kunín: http://www.mlekarna-kunin.cz/Titul.asp

  2. adéla   09.05.2008 | 12:04 | reagovat | závadný

    co je kyška, prosím? děkuji

  3. Eva Rabenseifnerová   07.05.2008 | 17:19 | reagovat | závadný

    děkuji,buchta byla super!!!!!Eva :-) už si ji dávám do oblíbených

  4. Jana Remková   28.04.2008 | 21:35 | reagovat | závadný

    Tak Mili,už vím,že je to od tebe a určitě to vyzkouším,nejspíš hned zítra!!Buchty z kyšky nemají chybu!!

  5. Jana Remková   28.04.2008 | 14:38 | reagovat | závadný

    Děkuji za dobrý a jednoduchý recept.Jana

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web