Mořská štika zapečená v pórku

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g filet z mořské štiky
    • 2
      ks pórek
    • 200
      g brambory
    • 100
      g mrkev
    • 0,5
      dl bílé víno
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka drcený kmín
    • 1
      špetka rozmarýn
    • 3
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce hrubá mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve vařící osolené vodě necháme krátce spařit spodní části z pórků, které podélně nařízneme. Když se jednotlivé plátky začnou odlupovat, pórek vyjmeme a necháme okapat. Filety nakrájíme na kostky. Brambory a mrkev omyjeme, oloupeme a nakrájíme na nudličky. Přidáme k rybímu masu a promícháme s drceným kmínem, rozmarýnem a solí. Vzniklou nádivkou naplníme plátky pórku a závitky naskládáme do máslem vymazané zapékací mísy. Zastříkneme bílým vínem a v troubě zvolna asi 30 minut zapékáme.
2
Hotové závitky nacháme na teple, šťávu zaprášíme hrubou moukou a necháme chvíli povařit. Doplníme dvěma lžícemi čerstvého másla a závitky šťávou přelijeme. Servírujeme bez přílohy a dle chuti můžeme ozdobit čerstvou zeleninou.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.