Autor:

Mořská štika zapečená v pórku

Střední
Ingredience
Filet z mořské štiky 400 g
Pórek 2 ks
Brambory 200 g
Mrkev 100 g
Bílé víno 1/2 dl
Sůl 1 špetka
Drcený kmín 1 špetka
Rozmarýn 1 špetka
Máslo 3 lžíce
Hrubá mouka 1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Ve vařící osolené vodě necháme krátce spařit spodní části z pórků, které podélně nařízneme. Když se jednotlivé plátky začnou odlupovat, pórek vyjmeme a necháme okapat. Filety nakrájíme na kostky. Brambory a mrkev omyjeme, oloupeme a nakrájíme na nudličky. Přidáme k rybímu masu a promícháme s drceným kmínem, rozmarýnem a solí. Vzniklou nádivkou naplníme plátky pórku a závitky naskládáme do máslem vymazané zapékací mísy. Zastříkneme bílým vínem a v troubě zvolna asi 30 minut zapékáme.

Hotové závitky nacháme na teple, šťávu zaprášíme hrubou moukou a necháme chvíli povařit. Doplníme dvěma lžícemi čerstvého másla a závitky šťávou přelijeme. Servírujeme bez přílohy a dle chuti můžeme ozdobit čerstvou zeleninou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Plněné bramborové koule Rychlé večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Mořská štika zapečená v pórku

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Zajíci se mohou těšit na peníze, Krysy na žhavý flirt Horoskop na další týden: Zajíci se mohou těšit na peníze, Krysy na žhavý flirt
Leden: Měsíc, kdy se lidé nejvíc rozvádějí. Dejte si pozor! Leden: Měsíc, kdy se lidé nejvíc rozvádějí. Dejte si pozor!
8 způsobů, jak si prodloužit život: Dejte si občas skleničku a vypněte televizi 8 způsobů, jak si prodloužit život: Dejte si občas skleničku a vypněte televizi
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web