Masové smažené kuličky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso - vepřové
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce víno
    • 3
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžička cukr
    • 0,5
      lžička pálivá paprika
    • 2
      lžička zázvor - mletý
    • hladká mouka
    • sůl
    • rostlinný olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny přísady (mimo oleje) vmícháme do masa, osolíme a zahustíme moukou. Vše důkladně promícháme a tvoříme větší kuličky, které osmažíme na oleji dokřupava. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Zařazení: Maso Mleté

Komentáře k receptu

  • LF. Altmann
    LF. Altmann |

    24. 10. 2006 19:51

    Doporučuji zázvor čerstvý jemně nastouhaný, cibuli lze nahradit porkem, mouku vynechat a použít Solamyl, cukr nikoliv,ale sladká čili omáčka je vynikající.Při smažení raději malé kuličky,rychle se prosmaží a nerozpadnou se,prostě tento recept patří do tak zvané české číny,ale výsledek je opravdu překvapiě dobrý