Autor:

Mandlový salám

Snadné
Ingredience
Mleté mandle
neloupané
100 g
Mandle - loupané
nakrájené
20 g
Moučkový cukr 140 g
Hořká čokoláda 80 g
Máslo 30 g
Kandované ovoce
nakrájené
100 g
Skořice
mletá
 
Hřebíček
mletý
 
Hnědý rum
trošku
 

Postup přípravy:

Máslo utřeme do pěny a vmícháme cukr a pak všechny ostatní přísady. Je dobré hmotu trošku nahřát (třeba nad hrncem s horkou vodou), aby se těsto pěkně spojilo. Množství koření záleží na chuti.
Z těsta uválíme na pocukrovaném alobalu dlouhý „salám“ o průměru asi 3-4 cm. Salám zabalíme do alobalu a necháme 3 dny odležet. Než úplně ztuhne obracíme ho aby nebyl šišatý, ale pěkně kulatý. Salám udržujeme v chladu zabalený v původním alobalu, při krájení musí být hodně tuhý, aby se plátky pěkně krájely a nevypadávaly z nich mandle a ovoce.
Varianta: místo rumu syrové vejce. Ale s rumem je to lepší :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Cukroví nejen od sousedů Články z

Komentáře k receptu: Mandlový salám

Komentáře

  1. Edita   10.12.2006 | 15:39 | reagovat |

    Určitě ho zkusím.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web