Mandlový salám

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Mila Veselá

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g mleté mandle neloupané
    • 20
      g mandle - loupané nakrájené
    • 140
      g moučkový cukr
    • 80
      g hořká čokoláda
    • 30
      g máslo
    • 100
      g kandované ovoce nakrájené
    • skořice mletá
    • hřebíček mletý
    • hnědý rum trošku

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo utřeme do pěny a vmícháme cukr a pak všechny ostatní přísady. Je dobré hmotu trošku nahřát (třeba nad hrncem s horkou vodou), aby se těsto pěkně spojilo. Množství koření záleží na chuti.
2
Z těsta uválíme na pocukrovaném alobalu dlouhý "salám" o průměru asi 3-4 cm. Salám zabalíme do alobalu a necháme 3 dny odležet. Než úplně ztuhne obracíme ho aby nebyl šišatý, ale pěkně kulatý. Salám udržujeme v chladu zabalený v původním alobalu, při krájení musí být hodně tuhý, aby se plátky pěkně krájely a nevypadávaly z nich mandle a ovoce.
3
Varianta: místo rumu syrové vejce. Ale s rumem je to lepší :-)

Komentáře k receptu

  • Edita
    Edita |

    10. 12. 2006 15:39

    Určitě ho zkusím.