Mandlový dort z bílků

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto:
    • pečící papír
    • 200
      g bílek
    • 220
      g cukr krupice
    • 60
      g hladká mouka
    • 100
      g mleté mandle
  • Krém:
    • 500
      ml smetana ke šlehání -33% tuku
    • 50
      g cukr krupice
    • 30
      g kakao

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z bílků a cukru ušleháme polotuhý sníh, přidáme mouku s mandlemi a zlehka, ale dobře promícháme.Těsto pak na plechu rozetřeme na několik plátů (použijeme 2 plechy = 2+2 pláty) a vložíme na cca 7 minut do předehřáté trouby (210°C). Smetanu s cukrem a kakaem přivedeme k varu, krátce povaříme a necháme vychladnout. Pak uložíme do chladničky a druhý den našleháme do krému. Krémem potřeme pečené pláty těsta a naskládáme je na sebe, necháme vychladit a polijeme čokoládovou polevou. Dozdobit můžeme lupínky madlí.

Komentáře k receptu

  • Simona
    Simona |

    31. 5. 2014 14:02

    Naprosto výborný dort! Doporučuji!!! <3