Mandlové sušenky ale Cantuccini

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g cukr
    • 300
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 0,5
      balení prášek do pečiva
    • citronová kůra
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 50
      g máslo rozehřáté (nebo Hera)
    • 100
      g mandle
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na vále vypracujeme husté těsto, vyválíme šišky max. průměr 3 cm (rozpečou se do široka) na délku plechu. Na pomaštěném plechu je potřeme bílkem a upečeme v teplejší troubě.
2
Hned za tepla z nich nakrájíme (nasekáme) šikmé řezy a rozložené na plechu je v mírné troubě osušíme do růžova.
3
Podle Kuchařky naší vesnice - upraveno.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Vendy
    Vendy |

    3. 2. 2011 17:58

    Píšete pozor na zuby? Tak to jste mě uklidnili, upekla jsem, na pohled nádhera, ovšem chrup opravdu dostává zabrat! =-O

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    26. 7. 2008 14:08

    No,hned mne napadlo,že ne ale,ale ALA.Takže něco na vylámání zubů?Ale stojí to za vyzkoušení.Díky.

  • Oldřich Gargulák
    Oldřich Gargulák |

    23. 7. 2008 18:31

    Chyba v názvu "alla", snad bude opraveno.Mandle neloupat, nesekat-dělá se to výborně po upečení a na řezu to pěkně vypadá. Při konzumaci pozor na zuby, tyto sušenky se povětšinou mlsají po namočení do dezertního vína, ale určitě si pochutnáte i s vínem stolním.