Mandlové čtverečky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 280
      g hladká mouka
    • 200
      g máslo
    • 10
      lžíce smetana ke šlehání
  • Na posypání
    • mandle - loupané sekané
    • cukr krystal
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mouky rozdrobíme máslo, přidáme smetanu a vypracujeme těsto. Vyválíme plát asi 4 mm vysoký, posypeme cukrem a mandlemi, lehce válečkem přitlačíme do těsta a krájíme rádýlkem nebo nožem čtverečky. Chceme-li udělat čtverečky slané dáme místo cukru k mandlím sůl. Pečeme v hodně vyhřáté troubě. Sladké podáváme např. ke zmrzlině nebo přidáváme do směsi drobného pečiva a slané pojídáme k vínu nebo ke slaným pomazánkám.

Komentáře k receptu

  • Vlastimila Vacková
    Vlastimila Vacková |

    4. 2. 2006 12:21

    Slané jsem vyzkoušela na Silvestra a bylo dobré, dávala jsem nejen mandle, ale i solené buráky

  • Emila
    Emila |

    1. 2. 2006 21:40

    Tenhle recept dělám hlavně naslano a je to moc dobré pečivo k vínu, k různému posezení......... Na sladko jsem také dělala, ale slané nám chutná lépe, někdy sypu mandlemi a sýrem, někdy mandlemi a kmínem a někdy jen s mandlemi a solí jak je v receptu. Také se dá do těsta přidat trochu papriky nebo begety nebo tlučený kmín