Pudinkové čtverečky

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 3
30 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 450
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 4
      ks vejce
    • 3
      dl mléko
    • 1
      dl olej
  • Krém
    • 1
      l mléko
    • 2
      balíček puding dle chuti
    • 1
      kg jablka nastrouhaná
    • cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těsto: žloutky vymícháme s cukrem, přidáme vailkový cukr, mouku, mléko, olej a prášek do pečiva. Nakonec přimícháme sníh z bílků. Dáme upéct.
2
Krém: z mléka, cukru a pudinku uvaříme hustý pudink. Ještě do horkého zamícháme nastrouhaná jablka (ty tam mírně změknou). Masu natřeme na upečené těsto. Posypeme nastrouhanou čokoládou.
3
Tento recept je možné měnit dle chuti. Do těsta přidávám 2 lžíce kakaa (pak je těsto tmavé a volím světlý pudink), nebo tam přidám kokos a pak volím čokoládový pudink. Místo jablek můžete použít i jiné ovoce.
4
Je to moc osvěžující a šťavnatý koláč.
Zařazení: Moučníky Koláče
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. |

    23. 8. 2016 19:40

    Využila jsem nahoru zbytek máslového krému z dortu - takže dole tmavý piškot, pak zlatá vrstva z jablek a nahoře čokoládový krém. Bylo to super...

  • Iva.ojoj
    Iva.ojoj |

    22. 2. 2011 16:39

    těsto bylo naprosto vynikající, budu ho používat pro jiné koláče, ale ta náplň nic moc. chuťově nevýrazná a jak jablka zhnědnou, tak i nepříliš estetická. korpus opravdu hodně vyskočí, takže s tim je třeba počítat.

  • Anonym
    Anonym |

    21. 9. 2007 12:13

    Buchtička je super, super!!!Cukru jsem dala jen 250g to nám stačilo. Pozor buchta je dost vysoká, bez pudinku určitě 4-5 cm, takže by šlo dělat těsto jen z poloviční dávky, nebo na větší plech, ale ten já bohužel nemám:-(

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    17. 9. 2007 10:30

    Nechápu,proč na takovém místě jste na sebe jedovatí.Recept z jablkama i recept anonyma může být velice zajímavý,tak ho uveřejněte i s postupem a pak budeme hodnotit,který je lepší.Jana

  • Anonym
    Anonym |

    13. 9. 2007 16:37

    Nebylo to nic proti ničemu. Nevím na co útočíte tak ty čtverečky mě opravdu nenapadli, ale fajn, stačilo odpovědět bez toho sarkazmu. Vím, že popisuji jiný recept, taky proti tomuto vůbec nic nemám, jen trochu víc cukru, ale to je na tom jak kdo má rád. Jen sem chtěla přidat podobný receptík, když ho někdo vyzkouší fajn, když ne tak ne. Nikomu to nevnucuji.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    13. 9. 2007 01:25

    Anonyme popisujete jiný recept-Řezy s pudinkem apod.,ale příště pozorně čtěte-pudink smícháme s jablky a natřeme na upeč.těsto ! Jinak cukru je tam opravdu hodně,nicméně bude určitě dobrý.

  • Šárka Tkáčová
    Šárka Tkáčová |

    12. 9. 2007 17:25

    Anonyme,pudinkové čtverečky asi proto,že se na čtverečky koláč nakrájí. je na tom něco nepochopitelného?

  • Anonym
    Anonym |

    12. 9. 2007 15:45

    Já tento recept znám trošičku jinak. Akorát nechápu ten název Pudinkové čtverečky, když žádné čtverečky nejsou. Uděláme těsto podle návodu, potom si uděláme pudink, který ještě horký vlejeme na syrové těsto. Dáme upéct. Po upečení na koláč rozetřeme směs ze 2 zakysaných smetan a 2 vanilkových cukrů a nastrouháme čokoládu nebo posypeme skořicí. Dáme do chladničky, je to výborné. Cukru je v tomto těstě opravdu mnoho já dávám 200g. Pudink nesladím.

  • Lenka Hrmová
    Lenka Hrmová |

    11. 9. 2007 14:30

    Je tam na mě moc cukru, vždyť je to skoro půl kila, určitě bych ubrala, ale jinak to vypadá zajímavě.

  • Majka Rončáková
    Majka Rončáková |

    11. 9. 2007 13:06

    Neteče ten pudink, když se přimíchají jabka?