Makrobiotický borůvkový koláč

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 2
      hrnek jáhly vařené
    • 2
      hrnek ovesné vločky
    • 1
      hrnek voda
    • 1
      šálek rozinky
    • celozrnná mouka
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      hrnek borůvky nebo jahody, či maliny
  • Drobenka
    • 1
      hrnek mišutka
    • 1
      šálek kokos
    • 2
      lžíce mléko sojové, ovesné nebo kukuřučné
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžíce ječmenný slad
    • 1
      dl voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozinky povaříme ve vodě. Jáhly, vločky a vývar z rozinek smícháme a necháme odležet alespoň hodinu. Přidáme olej a mouku (pokud je třeba na zahuštění). Těsto vlhkýma rukama rozprostřeme na olejem vymaštěný plech a poklademe borůvkami, smíchanými s rozinkami. Posypeme drobenkou a pečeme v dobře vyhřáté troubě do zrůžovění.
2
Drobenka: Suché přísady smícháme v misce a přidáme olej. Směs lehce pokropíme vodou a promneme prsty. Když drobenka trochu zvlhne, je ještě sypká a netvoří hrudky, je připravená k sypání. Drobenku vezmeme mezi tři prsty, stiskneme přeneseme na koláč.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • daneček všechnojed
    daneček všechnojed |

    5. 1. 2015 12:24

    Moc mi to nechutnalo :-$ :-$ :-$ přidal by jsem tam kapičku cukru MOUČKOVÉHO a patrik vzkazuje aj kuře

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    7. 9. 2009 10:49

    Také jsem googlila - a přidává to sem pro další, abych jim ušetřila čas... Mišutka - extrudovaný výrobek zdravé výživy z vybraných druhů kukuřice, který neobsahuje lepekV polévkách, omáčkách, zásmažkách i omeletách spolehlivě nahradí mouku, zjednoduší přípravu a dodá příjemnou chuť i vůni. Lze ji přidat k nastavení různých pomazánek. Nahrazením části mouky Mišutkou Vaše koláče, bábovky, palačinky, kynuté a bramborové knedlíky, polévkové noky nebo třeba placky, budou jemné, kypřejší a zlatavě zabarvené. Zkuste Mišutku přidat i do drobenky na koláče.Kaši z Mišutky připravíte bez přvaření rozmícháním v horkém mléce. Zjemníme kouskem másla a podle přání ochutíme například medem, cukrem, kakaem nebo skořicí. Místo mléka lze použít i vodu a kaši připravit dle chuti i na slano - s osmaženou cibulkou, zeleninou, s tofu a podobně.

  • Klára D.
    Klára D. |

    6. 9. 2009 14:28

    Nezlobte se, ale vy máte nějaký speciální internet, kde nefungují vyhledávače? Najít, co je to mišutka, mi trvalo pět sekund.

  • Mila Foglova
    Mila Foglova |

    6. 9. 2009 14:23

    dobry den, prosim vas, co je to misutka? dekuji za odpoved :)