Autor:

Makrobiotický borůvkový koláč

Střední
Těsto
Jáhly
vařené
2 hrnek
Ovesné vločky 2 hrnek
Voda 1 hrnek
Rozinky 1 šálek
Celozrnná mouka  
Rostlinný olej 1 lžíce
Borůvky
nebo jahody, či maliny
2 hrnek
Drobenka
Mišutka 1 hrnek
Kokos 1 šálek
Mléko
sojové, ovesné nebo kukuřučné
2 lžíce
Rostlinný olej 1 lžíce
Ječmenný slad 2 lžíce
Voda 1 dl

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Rozinky povaříme ve vodě. Jáhly, vločky a vývar z rozinek smícháme a necháme odležet alespoň hodinu. Přidáme olej a mouku (pokud je třeba na zahuštění). Těsto vlhkýma rukama rozprostřeme na olejem vymaštěný plech a poklademe borůvkami, smíchanými s rozinkami. Posypeme drobenkou a pečeme v dobře vyhřáté troubě do zrůžovění.

Drobenka: Suché přísady smícháme v misce a přidáme olej. Směs lehce pokropíme vodou a promneme prsty. Když drobenka trochu zvlhne, je ještě sypká a netvoří hrudky, je připravená k sypání. Drobenku vezmeme mezi tři prsty, stiskneme přeneseme na koláč.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Reklama
Vanilkové semifredo Domácí zmrzliny a sorbety - to nejlepší letní mlsání Články z

Komentáře k receptu: Makrobiotický borůvkový koláč

Komentáře

  1. Simča Sládková   07.09.2009 | 10:49 | reagovat | závadný

    Také jsem googlila - a přidává to sem pro další, abych jim ušetřila čas... Mišutka - extrudovaný výrobek zdravé výživy z vybraných druhů kukuřice, který neobsahuje lepekV polévkách, omáčkách, zásmažkách i omeletách spolehlivě nahradí mouku, zjednoduší přípravu a dodá příjemnou chuť i vůni. Lze ji přidat k nastavení různých pomazánek. Nahrazením části mouky Mišutkou Vaše koláče, bábovky, palačinky, kynuté a bramborové knedlíky, polévkové noky nebo třeba placky, budou jemné, kypřejší a zlatavě zabarvené. Zkuste Mišutku přidat i do drobenky na koláče.Kaši z Mišutky připravíte bez přvaření rozmícháním v horkém mléce. Zjemníme kouskem másla a podle přání ochutíme například medem, cukrem, kakaem nebo skořicí. Místo mléka lze použít i vodu a kaši připravit dle chuti i na slano - s osmaženou cibulkou, zeleninou, s tofu a podobně.

  2. Klára D.   06.09.2009 | 14:28 | reagovat | závadný

    Nezlobte se, ale vy máte nějaký speciální internet, kde nefungují vyhledávače? Najít, co je to mišutka, mi trvalo pět sekund.

  3. Mila Foglova   06.09.2009 | 14:23 | reagovat | závadný

    dobry den, prosim vas, co je to misutka? dekuji za odpoved :)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web