Makové řezy III.

30 minut PT0H30M
Střední
Těsto
Hladká mouka 500 g
Moučkový cukr 120 g
Tuk 250 g
Vejce 2 ks
Vanilkový cukr 1 balíček
Prášek do pečiva 1 balíček
Sůl 1 špetka
Nádivka
Mák mletý 250 g
Vanilkový pudink 2 balíček
Vejce 2 ks
Moučkový cukr 150 g
Strouhanka
nebo drcené piškoty na zahuštění
 
Mléko 1 l

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Na vále zpracujeme těsto, necháme ho chvíli odpočinout a poté 2/3 těsta rozválíme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem.

Potřeme nádivkou a ze zbylého těsta uděláme mřížky. Pečeme při 150 °C cca 40 minut.

Nádivka: mák spaříme vařícím mlékem. Z 1 l mléka a vanilkových pudinků uvaříme pudink, vmícháme spařený mák a necháme zchladnout. Poté zašleháme vejce, moučkový cukr a zahustíme strouhankou nebo piškoty. Upečený moučník pocukrujeme a nakrájíme.

Moučník jsem pekla už několikrát, je mnou vyzkoušen a i ti, kteří nejedí mák a ochutnají, chtějí přidat.

Zdroj: www.cukrovi.kvalitne.cz

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2
4 4 5 1
Hostina na svatého Martina Články z

Komentáře k receptu: Makové řezy III.

Komentáře

  1. Marta395   10.04.2013 | 10:29 | reagovat |

    Řezy jsou moc dobré. Na zahuštění máku jsem místo strouhanky použila strohaný perník.

  2. pajaw   30.08.2011 | 17:13 | reagovat |

    Řezy jsem po přečtení samé chvály udělala o víkendu, ještě po 3 dnech od upečení máme skoro celý plech. myslím, že se povedly tak jak měly být, ale nikomu nechutnají :-/ Puding jsem dělala jenom z 3/4 litru a hustý byl dost.

  3. Radka Křížová   07.06.2008 | 17:19 | reagovat |

    včera jsem zkoušela,těsto jsem použila jiné-hrnkový recept,ze kterého děláme mřížkovou buchtu s marmeládou,náplň jsem dělala podle tohoto receptu,jen jsem po přečtení komentářů dala méně mléka a mřížky položila až na zpola upečený koláč.je to skvělé a hodně syté,takže buchta vhodná na vydatnou snídani:-)

  4. Janina   24.09.2007 | 19:07 | reagovat |

    Dobrota! Souhlasím s Anonymem ze 7.2.2007, nádivka byla také moc řídka, tudíž jsem cca 30 minut pekla v mírné troubě (cca 145stupňů), pak na nádivku teprve položila proužky těsta a dopékala, nejpre při 150, pak při 175 a nakonec 150. Celková doba pečení se mi protáhla na něco přes hodinu. Zahušťovala jsem str.perníkem a je to uplné eňoňuňo!

  5. Anonym   24.09.2007 | 18:57 | reagovat |

    Dobrota! Souhlasím s Anonymem ze 7.2.2007, nádivka byla také moc řídka, tudíž jsem cca 30 minut pekla v mírné troubě (cca 145stupňů), pak na nádivku teprve položila proužky těsta a dopékala, nejpre při 150, pak při 175 a nakonec 150. Celková doba pečení se mi protáhla na něco přes hodinu. Zahušťovala jsem str.perníkem a je to uplné eňoňuňo!

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web