Maková omáčka II.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g mák mletý jemně
    • 1
      l mléko
    • 2
      lžíce perník strouhaný
    • skořice - mletá trochu
    • hřebíček mletý trochu
    • citronová kůra trochu
    • cukr nebo med na oslazení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mák uvaříme v mléce, osladíme a zahustíme strouhaným perníkem.
2
Podáváme místo krému k dukátovým buchtičkám nebo s kynutými knedlíky.
3
Do omáčky můžeme přidat rozinky nebo zavařené vypeckované třešně.
4
Pokud omáčka zbyde, lze ji jíst i studenou s vdolky.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.