Maďarská zelná polévka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
40 minut
6
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kysané zelí
    • 500
      g brambory
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks masox
    • slanina
    • klobása
    • paprika
    • sůl
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 250
      ml mléko
    • česnek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oškrábeme brambory a nakrájíme je na menší kostky. Vaříme 10 minut v osolené vodě a přidáme pokrájené zelí i s nálevem, takto vaříme dalších 10-20 minut.
2
Zatím si na slanině a cibulce opečeme klobásu na kolečka a zaprášíme paprikou. Poté vložíme do vroucí polévky a vaříme dalších 5 minut. Přihodíme masox.
3
Mléko rozkvedláme s moukou a vlijeme do polévky. Povaříme a dochutíme polévku solí a česnekem.
4
Při podávání můžeme přidat lžičku zakysané smetany.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Hellik
    Hellik |

    21. 1. 2015 15:11

    Sice jsem požila červené zelí , ale i tak super :)