Autor:

Loupáčky

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Hladká mouka 1 kg
Cukr krystal 18 lžička
Rostlinný olej 2 dl
Mléko 6 dl
Droždí 1 balíček
Sůl 1 špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Pečivo

Z mouky, cukru, mléka a droždí vymícháme těsto, dle potřeby přilijeme olej, mírně osolíme necháme nakynout. V průběhu kynutí těsto dvakrát prohněteme. Potom uděláme asi deset bochníčků a každý rozválíme na placku. Tu rozkrojíme do kříže na čtyři kusy.

Naplníme náplní, tvarohovou, marmeládovou nebo ořechovou a zabalíme do širší strany. Potřeme žloutkem a necháme na vymaštěném plechu nakynou. Pečeme v rozehřáté troubě. Po upečení sypeme moučkovým cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Těstoviny s hráškem a chřestem Čerstvá Itálie také u vás doma Články z

Komentáře k receptu: Loupáčky

Komentáře

  1. eva   21.04.2005 | 19:22 | reagovat | závadný

    piekla som, no o loupackach mam inu predstavu..lutujem

  2. Dahiba   19.04.2005 | 12:48 | reagovat | závadný

    už vím co budu péct o víkendu, kafe a čerstvé loupáky je naprosto slastná představa :o)))

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web