Autor:

Lipový sirup

Snadné
Ingredience
Lipový květ 250 g
Převařená voda
studená
3 l
Citronová šťáva 3 ks
Kyselina citronová 60 g
Cukr 3 kg

Postup přípravy:

Zařazení: Ostatní

Květy lípy natrháme za plného květu a naplníme volně 4litrovou sklenici nebo plastovou nádobu (ne kovovou). Zalijeme studenou převařenou vodou a necháme louhovat nejméně 24 hodin.
Na druhý den přecedíme lipové květy a vymačkáme je do velkého hrnce přes plátýnko (bavlněnou plínku), přidáme 60 g kyseliny citronové, šťávu ze 3 vymačkaných citronů a 3 kg cukru.
Vše ohříváme a jakmile dosáhneme bodu varu, okamžitě vypneme.
Potom sirup ještě horký naléváme do čistých sklenic a dobře uzavřeme vyvařenými víčky. (Při nalévání horkého sirupu můžeme každou láhev omotat namočenou utěrkou, aby nepraskla).
Někdo dává jako konzervant nahoru do každé láhve kapku lihu, ten se posléze vypaří.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)

Komentáře k receptu: Lipový sirup

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web