Autor:

Letní salát s těstovinami a kuřecím masem v marinádě

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 5
salát
Černé olivy
kvalitní vypeckované
200 g
Cherry rajčátka 250 g
Salát
little gem
1 ks
zálivka na salát
Extra panenský olivový olej 6 lžíce
Dijonská hořčice 1 lžíce
Cukr 1 lžička
Balzamikový ocet 2 lžíce
Sůl 1 špetka
maso
Kuřecí prsa 500 g
marináda na maso
Řepkový olej
nebo jakýkoliv jiný
100 ml
Med 2 lžíce
Dijonská hořčice 1 lžíce
Sůl 1 špetka
Provensálské koření
cca 1 vrchovatá lžíce
1 lžíce
těstoviny
Penne
nebo jiné vhodné kvalitní! těstoviny
300 g
zálivka na těstoviny
Bílý jogurt
selský/řeckého typu - spíše tužší
500 g
Pažitka 3 hrst
Sůl 1 špetka
příloha
Celozrnné pečivo 5 ks

Postup přípravy:

Maso si nakrájíme na kostičky. Připravíme si marinádu na maso smícháním všech ingrediencí a důkladně rozmícháme. Maso zalijeme marinádou, důkladně promícháme, aby byl obalený každý kousek, a necháme přikryté marinovat alespoň po dobu přípravy zbytku, ale klidně i déle.

Připravíme si zálivku na těstoviny - omyjeme si pažitku, nakrájíme ji na drobné kousky a smícháme s jogurtem. Konzistence by měla být spíše tužší než tekoucí (horké těstoviny ji rozpustí). Dáme také přikryté chladit do lednice.

Připravíme si salát - jednotlivé složky krájíme dle chuti, dáváme do společné misky:
Salát little gem rozebereme, omyjeme a jednotlivé lístky nakrájíme na čtvrtiny, cherry rajčata omyjeme a nakrájíme na poloviny. Z oliv slijeme lák a krájíme je na poloviny.

Necháme salát v misce a připravíme si základní zálivku na salát: Všechny ingredience v misce smícháme důkladně dohromady. Zálivku nalijeme do misky se salátem a důkladně promícháme, aby každý kousek byl obalený.

Uvaříme těstoviny - al dente dle návodu na obalu.

Mezitím na talíře nandáme salát. Zároveň mezitím, co se těstoviny vaří, rozpálíme pánev s olejem a zprudka na něm osmahneme maso (maso dáváme cca 1-2 minuty před dovařením těstovin).

Zcezené těstoviny důkladně promícháme s jejich zálivkou. Těstoviny rozdělíme na talíře s již nandaným salátem. V tu dobu je již zcela hotové maso, proto na talíře rozdělíme i maso.

Takto nandaný salát je ještě možné posypat sýrem (prosím, ne eidam!, nějaký opravdu kvalitnější, nejlépe drobně posypat nastrouhaným parmezánem či přidat pár jeho hoblinek) a podáváme s pečivem dle chuti.

Pozn.: Těstoviny je samozřejmě možné začít vařit již v době krájení salátu a po jeho dokrájení tak rovnou servírovat, pro začínající ale doporučuji si vše nejprve připravit a teprve poté dát vařit vodu, ať mají na vše klid (než voda začne vařit, alespoň stihnete umýt nádobí).

Celou přípravu je samozřejmě možné upravit i do bezlepkové (vhodný výběr surovin) či vegetariánské (místo masa doporučuji takto připravit např. červenou řepu) podoby.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Rybí vývar s knedlíčky Štědrovečerní menu. Zkuste slavnostní večeři letos trochu jinak! Články z

Komentáře k receptu: Letní salát s těstovinami a kuřecím masem v marinádě

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Horoskop na další týden: Krysy čeká pokušení, Tygry nečekané peníze Horoskop na další týden: Krysy čeká pokušení, Tygry nečekané peníze
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web