Autor:

Letní salát s těstovinami a kuřecím masem v marinádě

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 5
salát
Černé olivy
kvalitní vypeckované
200 g
Cherry rajčátka 250 g
Salát
little gem
1 ks
zálivka na salát
Extra panenský olivový olej 6 lžíce
Dijonská hořčice 1 lžíce
Cukr 1 lžička
Balzamikový ocet 2 lžíce
Sůl 1 špetka
maso
Kuřecí prsa 500 g
marináda na maso
Řepkový olej
nebo jakýkoliv jiný
100 ml
Med 2 lžíce
Dijonská hořčice 1 lžíce
Sůl 1 špetka
Provensálské koření
cca 1 vrchovatá lžíce
1 lžíce
těstoviny
Penne
nebo jiné vhodné kvalitní! těstoviny
300 g
zálivka na těstoviny
Bílý jogurt
selský/řeckého typu - spíše tužší
500 g
Pažitka 3 hrst
Sůl 1 špetka
příloha
Celozrnné pečivo 5 ks

Postup přípravy:

Maso si nakrájíme na kostičky. Připravíme si marinádu na maso smícháním všech ingrediencí a důkladně rozmícháme. Maso zalijeme marinádou, důkladně promícháme, aby byl obalený každý kousek, a necháme přikryté marinovat alespoň po dobu přípravy zbytku, ale klidně i déle.

Připravíme si zálivku na těstoviny - omyjeme si pažitku, nakrájíme ji na drobné kousky a smícháme s jogurtem. Konzistence by měla být spíše tužší než tekoucí (horké těstoviny ji rozpustí). Dáme také přikryté chladit do lednice.

Připravíme si salát - jednotlivé složky krájíme dle chuti, dáváme do společné misky:
Salát little gem rozebereme, omyjeme a jednotlivé lístky nakrájíme na čtvrtiny, cherry rajčata omyjeme a nakrájíme na poloviny. Z oliv slijeme lák a krájíme je na poloviny.

Necháme salát v misce a připravíme si základní zálivku na salát: Všechny ingredience v misce smícháme důkladně dohromady. Zálivku nalijeme do misky se salátem a důkladně promícháme, aby každý kousek byl obalený.

Uvaříme těstoviny - al dente dle návodu na obalu.

Mezitím na talíře nandáme salát. Zároveň mezitím, co se těstoviny vaří, rozpálíme pánev s olejem a zprudka na něm osmahneme maso (maso dáváme cca 1-2 minuty před dovařením těstovin).

Zcezené těstoviny důkladně promícháme s jejich zálivkou. Těstoviny rozdělíme na talíře s již nandaným salátem. V tu dobu je již zcela hotové maso, proto na talíře rozdělíme i maso.

Takto nandaný salát je ještě možné posypat sýrem (prosím, ne eidam!, nějaký opravdu kvalitnější, nejlépe drobně posypat nastrouhaným parmezánem či přidat pár jeho hoblinek) a podáváme s pečivem dle chuti.

Pozn.: Těstoviny je samozřejmě možné začít vařit již v době krájení salátu a po jeho dokrájení tak rovnou servírovat, pro začínající ale doporučuji si vše nejprve připravit a teprve poté dát vařit vodu, ať mají na vše klid (než voda začne vařit, alespoň stihnete umýt nádobí).

Celou přípravu je samozřejmě možné upravit i do bezlepkové (vhodný výběr surovin) či vegetariánské (místo masa doporučuji takto připravit např. červenou řepu) podoby.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Bylinky Zelené bylinky na jarním stole Články z

Komentáře k receptu: Letní salát s těstovinami a kuřecím masem v marinádě

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web