Letní bulharské fazole

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg fazole
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 4
      ks cibule
    • 4
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 0,5
      ks celer
    • 2
      ks paprika - žlutá
    • 2
      ks červená paprika
    • 6
      ks rajčata 4-6
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Fazolky opláchneme, přebereme, dáme do velkého hrnce a zalejem vodou. Dáme vařit spolu s olivovým olejem a ihned přidáváme všechny ostatní ingredience, pokrájené na hrubo. Sůl a pepř přidáme, až když jsou fazole poloměkké a vše dovaříme. Dle potřeby podléváme vodou, ale jen tak, aby se nic nepřipálilo. Zelenina pustí štávu, a rajčata s mrkví vše zahustí.
2
Kdo touží po masíčku, není špatné přidat na kousky pokrájenou anglickou slaninu.
3
Podáváme s chlebem nebo bagetou, může být s karbenátky. Dobré i po studenu.
Zařazení: Pokrmy Z luštěnin

Komentáře k receptu

  • Gabriela Svacinova
    Gabriela Svacinova |

    26. 7. 2005 17:16

    Fazole delam jako hlavni chod, takze vodu pridavat jen tak, aby z toho prave polivka nebyla. Kysele moc taky nejsou neb davam hodne mrkve a ta svou sladkosti kyselost rajcata srazi. Carstve bylinky jsou dobre, petrzel, libecek... Kazdy dle svych chuti. autorka

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    26. 7. 2005 13:27

    Je to vynikajici polivka , originalni nazev zni "bob manastirska corba". Paprika muze byt i zelena:-))) Na 1/2kf fazole postaci 2-3 rajcatka, pri tady udavanem mnozstvi by byla dost kysela:-)) Jako koreni se pouziva jeste saturejka nebo dobromisl a taky zelena petrzelka.