Lentilková bábovka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr
    • 1
      hrnek šlehačka
    • 4
      ks vejce
    • 2
      balení lentilky podrcené
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      ks citronová kůra
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce rozšleháme s cukry a šlehačkou, vmícháme kůru, lentilky a promícháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečeme při teplotě 150 °C.
2
Zdroj: www.labuznik.com
Zařazení: Pokrmy Sladké
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • kuchtík Safira
    kuchtík Safira |

    4. 10. 2014 17:30

    Výborná! Lentylky jsem podrtila a na dno neklesli. :)

  • recepty73
    recepty73 |

    9. 4. 2011 17:49

    ...moučníky, bábovky ;-)

  • jitka Mal.
    jitka Mal. |

    12. 7. 2007 20:17

    Tak asi je nejlepší je nechat nadrcené, ty na dno neklesly a byly hezky rovnoměrně rozložené, a i když to nezářilo barvami, tak se sem tam nějaká barvička ukázala

  • Iva
    Iva |

    12. 7. 2007 16:02

    Taky mi klesly na dno, seškrabovali jsme je z formy lžičkou a na povrchu bábovky byly barevné fleky. Jinak chuťově dobrá.

  • Miroslava Marková
    Miroslava Marková |

    7. 7. 2007 19:07

    Chuťově je bábovka výborná. Dala jsem do ní lentilky celé, většina bohužel klesla a po barevných cestičkách ani památka.

  • Eva H.
    Eva H. |

    7. 6. 2007 10:47

    Celé lentilky nemíchám do těsta, nasypu na povrch bábovky. Možná také záleží na hustotě těsta, ale dělám šlehačkovou jako v receptu.

  • Anna Č.
    Anna Č. |

    6. 6. 2007 16:21

    Já jsem tuto bábovku dělala,ale lentilky klesly ke dnu formy.Źádné barevné cestičky v těstě nebyly.Kde jsem udělala chybu?

  • jitka Mal.
    jitka Mal. |

    5. 6. 2007 14:27

    Tak to určitě vyzkouším, tuhle bábovku jsem našla na labužníkovi a pekla jsem ji přesně jak byla napsaná, teda s rozdrcenými lentilkami a trošičku mě zklamalo, že nebyla barevná, ale jinak chuťově dobrá, takže určitě vyzkouším s celými.

  • Eva H.
    Eva H. |

    5. 6. 2007 13:10

    Lentilky nedrtím, dávám do těsta celé. Po upečení a rozkrojení tvoří barevné cestičky.