Autor:

Lasagne

105 minut PT0H105M
Střední
Porce: 6
Ingredience
Mleté maso - hovězí 300 g
Anglická slanina 50 g
Nakládaná loupaná rajčata 400 g
Červené víno 125 ml
Hovězí vývar 125 ml
Mozzarella 250 g
Parmazán
strouhaný
100 g
Lasagne 250 g
Hladká mouka 50 g
Mléko 750 l
Mrkev 1 ks
Řapíkatý celer
stonky
2 ks
Cibule 1 ks
Česnek 2 stroužek
Máslo
+ 2 lžíce a 1 lžička
50 g
Oregáno
sušené
1 lžička
Muškátový oříšek
strouhaný
1 špetka
Citronová šťáva 1 lžička
Sůl
dle chuti
 
Pepř mletý
dle chuti
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Hovězí, Z těstovin

Nakrájíme slaninu a mozzarellu na kostičky, mrkev, celer a cibuli nadrobno.
V širokém kastrolu rozpustíme 50 g másla. Když začne pěnit, přidáme slaninu a zeleninu s česnekem. Na středním ohni osmahneme (2-3 minuty). Přidáme mleté maso. Za stálého míchání smažíme dohněda (cca 5 minut).
Přidáme rajčata včetně šťávy a rozmačkáme je vařečkou. Přilijeme víno a vývar, okořeníme solí, pepřem a oreganem.
Vaříme pod pokličkou na mírném ohni cca 60 minut. Podle potřeby dolíváme vývar nebo vodu.
V dalším hrnci rozehřejeme 2 lžíce másla na bešamelovou omáčku. Vmícháme mouku a krátce osmahneme. Přilijeme mléko a pečlivě mícháme, aby se nevytvořily žmolky.
Omáčku přivedeme k varu a na středním ohni vaříme do zhoustnutí (cca 10 minut). Ochutíme solí, pepřem, muškátem a citronovou šťávou.
Troubu předehřejeme na 200°C, horkovzdušnou na 180°C.
Do formy nalijeme trochu bešamelové omáčky tak, aby pokryla dno. Poklademe plátky těsta, které zakryjeme boloňskou omáčkou. Posypeme mozzarellou. Formu plníme střídavě plátky těsta, boloňskou omáčkou, bešamelovou omáčkou a mozzarellou. Poslední vrstvu tvoří bešamelová omáčka.
Hotové lasagne posypeme parmazánem a vločkami másla (1 lžička).
Pečeme v troubě 40 minut dozlatova. Před podáváním necháme 5–10 minut v teplé troubě odpočívat.

Dobrou chuť. :)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Losos na čočkovém salátu Luštěniny na tři způsoby Články z

Komentáře k receptu: Lasagne

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré! Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré!
Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat
Petra Vacka věšeli háky za kůži na zádech! Proč? Petra Vacka věšeli háky za kůži na zádech! Proč?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web