Autor:

kynutý jablkový koláč

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 500 g
Mléko 1/4 l
Droždí 40 g
Vejce 2 ks
Máslo 50 g
Sůl  
Jablka 2,5 kg
Cukr
2-3
3 lžíce
Skořice
mletá
1 lžíce
Hnědý rum 4 lžíce
Rozinky 100 g
Mandlové lupínky 100 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme asi 4 lžíce mouky, špetku cukru a necháme na teplém místě. Mouku smícháme s cukrem a solí. Přidáme vejce, máslo a kvásek. Vypracujeme hladké těsto. Necháme vykynout.

Po vykynutí ještě jednou těsto prohněteme. Vyválíme plát, položíme na vymaštěný plech a necháme ho asi 10 minut kynout.

Oloupaná jablka nakrájíme na čtvrtky, rozdělíme je na těsto a posypeme skořicí. Mezi ně nasypeme mandlové lupínky a rozinky namočené v rumu. Necháme ještě asi 15 minut kynout a potom pečeme při 180 °C asi 30 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Reklama
Lilky plněné jehněčím masem a zeleninou Řecká božská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: kynutý jablkový koláč

Komentáře

  1. baciluskus   16.11.2011 | 19:53 | reagovat |

    klasika, ale nemá chybu... ;)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web