Autor:

kynutý jablkový koláč

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 500 g
Mléko 1/4 l
Droždí 40 g
Vejce 2 ks
Máslo 50 g
Sůl  
Jablka 2,5 kg
Cukr
2-3
3 lžíce
Skořice
mletá
1 lžíce
Hnědý rum 4 lžíce
Rozinky 100 g
Mandlové lupínky 100 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme asi 4 lžíce mouky, špetku cukru a necháme na teplém místě. Mouku smícháme s cukrem a solí. Přidáme vejce, máslo a kvásek. Vypracujeme hladké těsto. Necháme vykynout.

Po vykynutí ještě jednou těsto prohněteme. Vyválíme plát, položíme na vymaštěný plech a necháme ho asi 10 minut kynout.

Oloupaná jablka nakrájíme na čtvrtky, rozdělíme je na těsto a posypeme skořicí. Mezi ně nasypeme mandlové lupínky a rozinky namočené v rumu. Necháme ještě asi 15 minut kynout a potom pečeme při 180 °C asi 30 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Reklama
Red Velvet se smetanovým krémem a malinami Recept na víkend: Dort Red Velvet se smetanovým krémem a malinami Články z

Komentáře k receptu: kynutý jablkový koláč

Komentáře

  1. baciluskus   16.11.2011 | 19:53 | reagovat |

    klasika, ale nemá chybu... ;)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web