Autor:

Květákové rizoto

Obtížné
Ingredience
Basmati 1 hrnek
Květák  
Bobkový list
Česnek 1 lžička
Červená paprika 1 ks
Rozinky  
Kapary 1 lžíce
Pepř mletý  
Sůl  
Bílý jogurt  
Citron  
Mleté maso
Jehněčí nebo směs libového vepřového a hovězího
250 g
Masox
Hovězí nebo kuřecí
 
Ořechy
Piniové / Nemusí být
 
Mandle
Rozpůlené mandle na ozdobu
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Do vody dáme bobtnat trochu rozinek. Omytý květák trochu spaříme ve vodě s bobkovým listem, vyjmeme a necháme chladit. Na pánvi na sucho osmažíme maso s masoxem, česnekem a paprikou, osolíme, opepříme a přidáme rozsekané kapary. Přendáme do kastrolu.

Na pánvi na oleji usmažíme do zlatova květák, rozdělený ručně a nožem na kousky velikosti palce. (Bude to na asi třikrát, najednou se na pánev nevejde.) Necháme odsát olej na savém papíru, přidáme do kastrolu, dále přidáme rozinky a předem namočenou rýži. Zalijeme dvěma a čtvrt hrnečky vody z květáku a pomalu dusíme pod pokličkou. Osmažíme do zlatova piniové oříšky a mandle, odsajeme z nich tuk.

Podáváme posypané mandlemi. Na talíři přidáme bílý jogurt, popřípadě citron.

<BR>Příloha: salát z rajčat, okurek a hlávkového salátu, popřípadě s nakrájným avokádem.

<BR><BR>Poznámka: Basmati rýže má snad nejlepší chuť ze všech rýží a je neobyčejně sypká, jestliže se namočí a několikrát propere.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Burger s chobotnicí Originální recepty s mořskými plody Články z

Komentáře k receptu: Květákové rizoto

Komentáře

  1. Sylva P.   27.11.2009 | 9:33 | reagovat |

    U nás se vaří "Vzpomínka na Afriku" vařená rýže s opečeným mletým masem, rozinky, kari, banán, sůl, pepř a hotové posypat kokosem. A je to taky vynikající.

  2. marie nezlakova   23.11.2009 | 19:09 | reagovat |

    Byla jsem zvědavá,co z toho nakonec bude.Kapary a oříšky jsem sice vynechala,ale i tak mi moc chutnalo.Manžel se mnou sice nesouhlasil a musel se smířit s polévkou a chlebem.Nevadí,dá se to uzobávat i studené.

  3. Jazzinka   29.08.2007 | 14:27 | reagovat |

    Vynikající recet! Já se snad naučím jíst i rizoto :-)

  4. Pavla   22.01.2007 | 15:26 | reagovat |

    Pani Heleno musim roct, ze me to porovnani strasne rozesmalo. Hlavne jsem si Vas predstavila jak stojite v zelenine, vybirate si kvetak a pritom porovnavate jestli by prosel nebo neprosel porodnim kanalem.

  5. Airan   06.06.2006 | 13:18 | reagovat |

    Pridavam se k pani Atherton, rozinky s ryzi jsou lahodna kombinace! V Turecko se dela jako nadivka do kachny (+skorice, smazenou cibuli a smazena jatirka) Fantazie!

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web