Autor:

Květákové rizoto

Obtížné
Ingredience
Basmati 1 hrnek
Květák  
Bobkový list
Česnek 1 lžička
Červená paprika 1 ks
Rozinky  
Kapary 1 lžíce
Pepř mletý  
Sůl  
Bílý jogurt  
Citron  
Mleté maso
Jehněčí nebo směs libového vepřového a hovězího
250 g
Masox
Hovězí nebo kuřecí
 
Ořechy
Piniové / Nemusí být
 
Mandle
Rozpůlené mandle na ozdobu
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Do vody dáme bobtnat trochu rozinek. Omytý květák trochu spaříme ve vodě s bobkovým listem, vyjmeme a necháme chladit. Na pánvi na sucho osmažíme maso s masoxem, česnekem a paprikou, osolíme, opepříme a přidáme rozsekané kapary. Přendáme do kastrolu.

Na pánvi na oleji usmažíme do zlatova květák, rozdělený ručně a nožem na kousky velikosti palce. (Bude to na asi třikrát, najednou se na pánev nevejde.) Necháme odsát olej na savém papíru, přidáme do kastrolu, dále přidáme rozinky a předem namočenou rýži. Zalijeme dvěma a čtvrt hrnečky vody z květáku a pomalu dusíme pod pokličkou. Osmažíme do zlatova piniové oříšky a mandle, odsajeme z nich tuk.

Podáváme posypané mandlemi. Na talíři přidáme bílý jogurt, popřípadě citron.

<BR>Příloha: salát z rajčat, okurek a hlávkového salátu, popřípadě s nakrájným avokádem.

<BR><BR>Poznámka: Basmati rýže má snad nejlepší chuť ze všech rýží a je neobyčejně sypká, jestliže se namočí a několikrát propere.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Kuřecí stehýnka s domácími hranolky a tatarkou Víkend ve venkovském stylu Články z

Komentáře k receptu: Květákové rizoto

Komentáře

  1. Sylva P.   27.11.2009 | 9:33 | reagovat | závadný

    U nás se vaří "Vzpomínka na Afriku" vařená rýže s opečeným mletým masem, rozinky, kari, banán, sůl, pepř a hotové posypat kokosem. A je to taky vynikající.

  2. marie nezlakova   23.11.2009 | 19:09 | reagovat | závadný

    Byla jsem zvědavá,co z toho nakonec bude.Kapary a oříšky jsem sice vynechala,ale i tak mi moc chutnalo.Manžel se mnou sice nesouhlasil a musel se smířit s polévkou a chlebem.Nevadí,dá se to uzobávat i studené.

  3. Jazzinka   29.08.2007 | 14:27 | reagovat | závadný

    Vynikající recet! Já se snad naučím jíst i rizoto :-)

  4. Pavla   22.01.2007 | 15:26 | reagovat | závadný

    Pani Heleno musim roct, ze me to porovnani strasne rozesmalo. Hlavne jsem si Vas predstavila jak stojite v zelenine, vybirate si kvetak a pritom porovnavate jestli by prosel nebo neprosel porodnim kanalem.

  5. Airan   06.06.2006 | 13:18 | reagovat | závadný

    Pridavam se k pani Atherton, rozinky s ryzi jsou lahodna kombinace! V Turecko se dela jako nadivka do kachny (+skorice, smazenou cibuli a smazena jatirka) Fantazie!

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web