Květákové karbanátky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks květák (Střední)
    • 2
      ks vejce
    • strouhanka
    • tuk
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín
    • salám (Nebo slanina)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvařený květák rozmačkáme, přidáme vejce, strouhanku, na kostičky nakrájený salám nebo slaninu, dochutíme solí, pepřem a kmínem.
2
Z hmoty tvarujeme placičky, které obalíme ve strouhance a dáme smažit na rozpálený tuk. Jako přílohu doporučuji brambory.
Zařazení: Maso
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Denny
    Denny |

    20. 3. 2017 17:16

    jdu na to :-)

  • Danny
    Danny |

    31. 5. 2014 11:32

    Mňamka :-)

  • cccGlenisla
    cccGlenisla |

    22. 9. 2013 21:31

  • MEGY
    MEGY |

    6. 7. 2013 13:48

    Já dávám na pečící papír do trouby,vyhnete se smažení a chutná to taky dobře.

  • kokrou
    kokrou |

    16. 5. 2013 14:22

    dobré

  • JANA ŠKORNIKOVÁ
    JANA ŠKORNIKOVÁ |

    25. 10. 2012 10:24

    Hele ty taky nejsi slušná ty prase jedno Né co děláš ty prase

  • Iv
    Iv |

    25. 10. 2012 10:20

    Sráči co si myslíš :-X :-X :-X

  • Anonym
    Anonym |

    25. 10. 2012 10:20

    Blééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééé :-$ :-$ jeto nudné :-| :-|

  • AŠAB
    AŠAB |

    16. 7. 2012 13:05

    jsou moc dobré, akorát jsem neměla strouhanku tak jsem zkusila tu krupičku jak tam někdo píše a ještě jsem přidala sýr a těsto se lepilo a moc špatně se mi to smažilo. O tvatu placiček nemluvě... nicméně chuťově opravdu výborné!

  • xiset
    xiset |

    5. 10. 2011 20:13

    Také dělávám, neobaluji ve strouhance jen přimíchám sýr a ovesné vločky spařené, koření dle chuti:) moc dobré :-)

  • Iv
    Iv |

    21. 9. 2011 11:59

    ...dělala sem to z pul kvetaku a pul brokolice, neoballovala ve strouhance a dala hodne cesneku a petrželky a je to výborný Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. Shift+A zlepší kvalitu všech obrázků na webové stránce.

  • JANA ŠKORNIKOVÁ
    JANA ŠKORNIKOVÁ |

    26. 7. 2010 16:38

    tak mám nový skvělý recept.přidala jsem trochu krupičky a žloutek vyšlehala do pěny.děkuji.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    13. 7. 2010 00:09

    Ještě dodatek - zapoměla jsem napsat, že jsem nedávala uzeninu, snažím se ji používat co nejméně.....

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    12. 7. 2010 20:46

    Do hmoty jsem přidala asi tak 100 g nastrouhaného sýra a 4 stroužky česneku. Okořenila jsem trošičkou muškátového květu a větší troškou majoránky a podávala s vařeným bramborem. Bylo to moc dobré....

  • marie nezlakova
    marie nezlakova |

    19. 7. 2009 16:47

    Ve strouhance již neobaluji,není to potřeba,placičky i tak drží pohromadě a nejsou pak tak nasáklé tukem.Slaninu nemusím,ale masařkám občas dopřeji i tu.Komentovala jsem před chvílí květákové placičky a koukám,že to byla zase x-tá varianta.

  • Miroslav Dvořák
    Miroslav Dvořák |

    25. 6. 2009 08:56

    konečný efekt receptu mne překavapil jemnou a lahodnou chutí

  • Denisa Hánová
    Denisa Hánová |

    14. 8. 2008 12:38

    Jsou opravdu moc dobré!

  • Anna Suskova
    Anna Suskova |

    17. 10. 2007 17:18

    Ja jsem je dnes dělala a jsou vyborny!!Akorat jsem musela dat strouhanku do květaku a ne v tom obalovat ale jinak super!!!

  • Marsí
    Marsí |

    7. 6. 2007 13:06

    Tome: zkus tam šoupnout lžičku solamylu (škrobu)..mělo by to držet...:-)

  • tom rojvol raddle
    tom rojvol raddle |

    13. 5. 2007 14:55

    super, nějak to ale nedrží po hro ma dě:) ... co tam dát? polohrubou mouku?

  • Eliska kudlová
    Eliska kudlová |

    17. 3. 2007 12:57

    je to víborné děkuji

  • Věra
    Věra |

    23. 1. 2007 22:43

    Taky smažím rovnou placičky bez obalování a taky bez uzeniny a slaniny (k té chuti květáku mi to prostě nějak dohromady nejde). Někdy přidám trochu nastrouhaného sýra, jindy zase bílek ušlehám, jsou pak nadýchanější. A místo mouky taky používám krupici, a přidávám mallinko muškátového oříšku.

  • Dasa Novakova
    Dasa Novakova |

    22. 1. 2007 18:06

    Zapomněla jsem dodat, že taky neobaluju a rovnou smažím.

  • Dasa Novakova
    Dasa Novakova |

    22. 1. 2007 18:05

    Doporučuji trošku pracnější variantu - rozmačkaný květák smíchám se žloutky, moukou, solí, majoránkou a pepřem popř. uzeninou a nakonec přidám sníh z bílků. Karbanátky jsou potom nadýchanější.

  • Di
    Di |

    22. 1. 2007 15:40

    Ani já nedávám nic od masa a místo strouhanky raději dětskou krupičku nebo obojí. Z masy dělám rovnou na pánev placičky, to znamená, že také neobaluji. Je to opravdu super! .

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    22. 1. 2007 15:26

    Zahusťujem nie strúhankou, ale krupičkou. A vynechávam salímku, toto papanie je pre nás čisto vegetariánske. Karfiolové fašírky sú super a musím dať 1.

  • Pavla
    Pavla |

    22. 1. 2007 15:13

    Doporučuji přidat trochu majoránky a česneku. Když se nechci zdržovat obalováním tak dám jen žloutek , z bílku udělám sníh , zahustím trochou stouhanky a dám smažit malé placičky.

  • Lenka Křížková
    Lenka Křížková |

    13. 9. 2006 16:43

    Dnes jsem je zkoušela udělat s tou slaninou a nemá to chybu. Všem moooc chutnaly. Příště zkusím přidat nastrouhaný sýr.

  • Martina Horáčková
    Martina Horáčková |

    15. 7. 2006 11:37

    Je to moc dobré, já do toho namlela zbytek pečeného králíka a přidala trichu strouhaného sýra, osmažila jen obalené v hladké mouce. S bramborama výborné.

  • Lucia Porošinová
    Lucia Porošinová |

    23. 6. 2005 20:11

    Je to dobre aj s pridanim tvrdeho syra. Vyskusala som a bolo to mnam!

  • Andrea Pastirčáková
    Andrea Pastirčáková |

    21. 5. 2005 20:41

    Je to dobré, květák jsem nemačkala, ale nastrouhala na struhadle (jde to dobře a rychle). Zase jedna zajímavá úprava květáku.