Květákové knedlíky vařené v hrnečkách

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g květák
    • 5
      ks žemle
    • sůl
    • 50
      g hera
    • 3
      vejce
    • 250
      ml mléko
    • 80
      g hrubá mouka
    • tuk (Na vymazání)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Květák uvaříme v osolené vodě doměkka, ocedíme a drobně usekáme. Žemle nakrájíme na kostičky, zvlhčíme mlékem, v němž jsme rozkvedlali žloutky, sůl, rozehřátou heru a necháme prosáknout a po chvíli je obrátíme.
2
Do žemlí vmícháme květák, polovinu dávky mouky a po potom tuhý sníh z bílků a zbytek mouky. Těsto vložíme do pěti čtvrtlitrových hrníčků (plníme jen do tří čtvrtin) vymaštěných tukem. Hrnečky pokryjeme čtverci alobalu, které pevně přeložíme přes okraje, hrnečky vložíme do hrnce s trochou vařící vody, hrnec přiklopíme poklicí a vaříme mírným varem asi 35 minut.
3
Poté hrnečky vyjmeme, necháme stát 3 minuty, tenkým nožem oddělíme knedlíky od hrnečků, vyklopíme je, nakrájíme na plátky a hned podáváme pokapané máslem a s přílohou zeleninového salátu.
Zařazení: Přílohy Knedlíky

Komentáře k receptu

  • Vendulka
    Vendulka |

    2. 2. 2007 16:06

    Zkoušela jsem a taky nám moc chutnal! Díky za tip.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    10. 5. 2006 21:35

    Hledala jsem něco netradičního z květáku a našla tohle. S okurkovým salátem móóóc dobrý. Za 1*.