Autor:

Vařené topinambury

Snadné
Ingredience
Máslo 50 g
Sýr 50 g
Ocet  
Sůl  
Topinambur 750 g
Vařené topinambury

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Topinambury oškrábeme a namočíme do vody s octem. Poté je rozkrájíme je na půlky nebo čtvrtky a vaříme v osolené vodě 10-20 minut. Podáváme posypané strouhaným sýrem, polité máslem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Sushi umaraki (California Roll) Japonské sushi krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Vařené topinambury

Komentáře

  1. ČernáLuna   21.01.2017 | 22:17 | reagovat |

    Děkuji moc za recept, topinambury jsem moc ráda vyzkoušela.

  2. Jiří Vlček   04.02.2012 | 18:26 | reagovat |

    Já dělám celá léta topinambury vařené, neloupané. Jen je řádně operu a vydrhnu kartáčkem, někdy je to nutné. Povařím je ve slané vodě asi 10 minut. Pak je ještě teplé loupu, solím a mají chuť
    jako brambory vytažené z ohně. Dobrou chuť.

  3. suzymon   23.03.2011 | 12:07 | reagovat |

    :-P Milá Pavlo,přece do octové VODY! Dáš vodu a trochu ji okyselíš octem.Nech tam brambory tak půl hoďky,pak octovou vodu slej,brambory propláchni a zalej obyč.vodou se solí. Topinambur je svou přirozenou chutí nasládlý, tak asi proto ta octová voda. Taky to zkusím. Jsou moc zdravé.

  4. Pavla   23.10.2010 | 18:34 | reagovat |

    můžu se zeptat na jak dlouho se namočí do octa ? jde o čistý ocet nebo o octovou vodu?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web