Květák na mozeček

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 31
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg květák
    • 2
      ks cibule
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 8
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Květák dobře opereme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vodu scedíme a květák necháme vychladnout. Poté jej rozebereme na růžičky. Na kostičky nakrájené cibule zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme květák, promícháme a krátce orestujeme. Vlijeme rozšlehaná vejce a za stálého míchání restujeme, než se vejce srazí.
2
Mozeček ochutíme solí a pepřem a na talířích zdobíme kolečky rajčat a sypeme pažitkou.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Libor
    Libor |

    5. 2. 2016 15:15

    Já ke zpěněné cibulce přidám nakrájenou anglickou, po chvíli nakrájený syrový květák, tak decku vody, nechám pod pokličkou tak 10 minut dusit, když se voda vydusí osolím, přidám pepř a kmín, rozklepnu vajíčka. Ode všeho tak nějak přiměřeně, bez vážení a počítání vajec.

  • ghfv
    ghfv |

    3. 6. 2015 19:35

    :-P jednoduché super :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P ;-) :-)

  • kijij
    kijij |

    3. 6. 2015 19:34

    :-P super ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) :-)) :-)) :-)) :-)) :-[ :-P :-P ;-)

  • Matěj
    Matěj |

    22. 9. 2014 12:39

    Dal jsem pouze 3 vejce a myslím že to bohatě stačí, k tomu ještě polovinu uzeného Tofu a kumín s koriandrem a fenyklem a paráda :)

  • Marcela
    Marcela |

    25. 3. 2014 11:47

    Naše včerejší výborná večeře! Už jsme ho dlouho neměli a o to víc nám chutnal.

  • lowe
    lowe |

    24. 6. 2013 18:17

    dala bych jich na kilo klidně deset ;-)

  • Bara28K
    Bara28K |

    24. 6. 2013 17:23

    No, dala jsem 5 vajec a přijde mi, že to je až až... Množství květáku jsem sice nevážila, ale dělala jsem to z jedné hlavy... :-\ Jinak dobré.

  • Moravák
    Moravák |

    21. 6. 2013 11:11

    at si tam da kdo chce co chce skvarky parek nebo sekanou ale jinak je to dobrota a taky varim ve vode pac z toho delam polevku strcim zeleninku par novejch ertepli a to je basta :-P

  • romanika
    romanika |

    3. 5. 2013 13:46

    Taky naše oblíbená klasika, hlavně, když se mi nechce květák obalovat :-).

  • romanika
    romanika |

    3. 5. 2013 13:46

    Taky naše oblíbená klasika, hlavně, když se mi nechce květák obalovat :-).

  • Dana
    Dana |

    1. 5. 2013 17:14

    Super, jeden z nejlepších receptů na květák, co jsem na NajduRecept.cz našla. A že jich tam je požehnaně. ;-)

  • HelenaPa
    HelenaPa |

    31. 10. 2012 08:15

    To je v naší rodině klasika. Přidávám nakrájený párek, posypané pažitkou a k tomu chleba s máslem.

  • Michala
    Michala |

    13. 9. 2012 15:03

    Zkusila jsem tento recept a jen jsem do něj přidala klobásu a zapekla s bramborem a pochutnali si i dcerka s přítelem.Vřele doporučuji.

  • Simona
    Simona |

    8. 11. 2011 17:32

    Dneska jsem udělala a chutnalo velice :)

  • maco75
    maco75 |

    18. 10. 2011 09:51

    ...Miluji takovéto jídla a je to fakt lahudka... :-)

  • dana
    dana |

    1. 10. 2011 14:15

    ano, máš dlouhé vedení - kde máš nějakých 15 minut? O:-)

  • Michael
    Michael |

    13. 9. 2011 20:22

    Já tam dal místo květáku karfiol a taky se to dalo jíst ;-)

  • Michael
    Michael |

    13. 9. 2011 20:20

    ;-) ... nemáte-li pažitku, můžete to posypat i šnitlíkem :-D

  • Jana
    Jana |

    31. 7. 2011 19:33

    Moc děkuji za dobrý recept. bylo to výborné.

  • Tereza T
    Tereza T |

    9. 6. 2011 13:54

    Byl včera k večeři, měla jsem jen 4 vejce, ale stačilo to, dávám za 1 :)

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    2. 11. 2010 17:43

    A hlavně jsem zapomněla napsat, že květák nepředvařuju, dávám ho na cibulku syrový posekaný, trvá to trochu déle, než se udusí, ale zachová si víc chuti i vitamínů ;-) I obalovaný dělám syrový :-)

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    2. 11. 2010 17:41

    To máš pravdu, po 15ti minutách to bude zbytečně vysušené. Já ještě přidávám drcený kmín :-)

  • recepty73
    recepty73 |

    2. 11. 2010 16:20

    ...já mám asi dlouhé vedení :-\ ,proč vaříme 15 minut,když jsme květák už zcedili a rozebrali....,vejce se srazí praktičky ihned ;-) .A taky dělám na másle :-)

  • linda nová
    linda nová |

    23. 1. 2009 21:06

    Cibuli osmahnout na na kostičky nakrájené vyškvařené anglické slanině místo na oleji, to pak je teprv dobrota!!

  • Lolita Krková
    Lolita Krková |

    12. 1. 2009 13:16

    Misto kvetaku jsem dala brokolici a byla to dobrotka!

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    25. 7. 2008 08:27

    Tiež nenechávame karfiol vychladnúť. A ešte karfiol popučíme, nenechávame celé ružičky.

  • Lucie Sedláčková
    Lucie Sedláčková |

    25. 7. 2008 06:58

    my mozeček děláme na másle a pro barvu přidáváme kurkumu... moje oblíbené jídlo :)

  • Ramm Ramm
    Ramm Ramm |

    18. 3. 2008 16:23

    lijeme rozšlehaná vejce a za stálého míchání vaříme asi 15 minut ... nemnělo tam být smažíme ;)

  • Anonym
    Anonym |

    28. 11. 2007 16:32

    nesnášim mozeček

  • Anonym
    Anonym |

    27. 12. 2006 20:06

    Já dělám také ze syrového květáku a přidávám česnek

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    29. 8. 2006 15:24

    V poledne přišla kamarádka a já neměla nic navařeno.Našla jsem krabí tyčky,polovinu květáku,udělala jsem mozeček,přidala stroužek česneku,opižlala pažitku-tou jsem pokrm vyloženě zasypala(jak mi bylo řečeno) a mlaskaly jsme obě dvě.Vynikající.

  • Pepa
    Pepa |

    21. 5. 2006 07:09

    Kveták uvarím v parnem hrnci.

  • Anonym
    Anonym |

    21. 4. 2006 20:23

    květák nerozebírám,stačí uvařit do měkka a pak pomačkat vidličkou

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    22. 2. 2006 13:44

    Já květák dávám na cibulku rovnou syrový, aby se z něho nevyplavily vitamíny. Vařím ho jen, když chci zároveň mít polévku. Se syrovým květákem to trvá trochu déle, ale chuť je lepší. zkuste to:-))

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    22. 2. 2006 13:08

    Dělám stejně jak Terezka a Jirka.S těmi tyčinkami to může být zajímavé.Mozeček dělám trošičku řidší a někdy místo brambor udělám rýži ,kterou pokapu bobrým olejem(slunečnicový)!

  • Jitka Malinová
    Jitka Malinová |

    22. 2. 2006 12:55

    Růžičky květáku nenechávám vychladnout, škoda tepla, pak se to musí zase zahřívat. Dám na cibulku, nechám vypotit - odpařit přebitečnou vodu, přidám vejce a po sražení odstavím. Jo a cibulku smažím na másle. Už se těším na léto :-)

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    22. 2. 2006 12:38

    Robím podľa receptu, ale karfiol varím ako Jirka, teda rozobratý na ružičky.

  • Jirka Fiala
    Jirka Fiala |

    22. 2. 2006 12:23

    Květák rozeberte před vařením, je to rychlejší. K cibulce dejte zpěnit nakrájené "krabí" tyčinky. Solit víc, chuť zaručená ;-)

  • Karl xxx
    Karl xxx |

    29. 6. 2005 15:10

    Nebo škvarky z libovějšího bůčku taky dodajíbezmasému jídlu šmrnc.

  • Klarka
    Klarka |

    8. 2. 2005 12:59

    Sekana do kvetakoveho mozecku :-)? No muze to bejt zajimavy, ale uz to neni moc bezmasej pokrm :-)

  • LUcie
    LUcie |

    16. 1. 2005 09:14

    15 minut vařit jo? se srazí za chvilku. Trocha sekané do toho by taky neuškodila :)