Kuřecí dobrůtka s modrým sýrem

Hodnocení:

Moje:

-
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kuřecí maso prsa
    • pórek (Příp. cibule)
    • sýr niva
    • smetana 12%
    • smetana ke šlehání 30 %
    • bazalka
    • sůl
    • pepř mletý
    • solamyl (bramborový škrob) Troška

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a orestujeme na trošičce oleje. Po chvíli přihodíme pokrájený pórek, chvíli společně restujeme. Až je maso měkké, zalejeme smetanami, NESOLÍME, do směsi rozdrobíme nivu a rozehřejeme, tak aby se niva rozpustila. Nakonec vsypeme hrstku bazalky. Jestli je směs řidší, zahustíme troškou solamylu.
2
Výborné s hranolkami, nebo těstovinami.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    8. 4. 2010 08:12

    Já takto dělám stehýnka a i krůtí a nikdy nezklamalo, bazalka a niva to je prostě balada

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    8. 4. 2010 07:50

    Tak takto kuřecí prsíčka se smetanou a sýrem také dělám a do hotového masa se sýrovou omáčkou vmíchám uvařené těstoviny(já vrtule).A nebo je dobré uvařit špagety, dát na talíř a přelít touto masovosýrovosmetanovou směsí.

  • Dagmar Suchomelová
    Dagmar Suchomelová |

    7. 4. 2010 22:42

    Tuto mňamku jsme si pokaždé objednali na každoroční dovolené v jedné oblíbené restauraci. Šéfkuchař mi prozradil tajemství tohoto vynikajícího jídla. Opravdu stojí za vyzkoušení!