Kuře s chřestem v alobalu

Hodnocení:

Moje:

-
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks kuřecí maso řízek
    • 200
      g chřest
    • 1
      ks mrkev menší
    • 2
      ks rajčata
    • olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      kelímek bílý jogurt
    • 2
      lžíce bylinky mražené nebo sušené

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Chřest opereme a odřízneme asi 2 cm dřevnaté konce, stonky nakrájíme na čtyřcentimetrové kousky, mrkev nakrájíme na tenké nudličky a rajčata na plátky.
2
Dva pláty alobalu potreme kapkou oleje a do středu folie pokladame na kolečka nakrájená rajčata tak, aby ležela částečně přes sebe, na ně navrstvíme chřest a mrkev. Zeleninu mírně osolíme a opepříme.
3
Kuřecí maso nakrájíme na plátky, poklademe jím zeleninu a osolíme a popepříme. Alobal pevně uzavřeme, aby neunikla žádná tekutina ani pára. Takto vytvořené balíčky dáme do trouby péct na 30 min. při 200 °C.
4
Jogurt smícháme s bylinkami a dochutíme solí a pepřem. Podáváme nejlépe s pečenou bramborou nebo polentou a zalijeme jogurtovým dipem.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Irena Klasová
    Irena Klasová |

    4. 6. 2008 14:26

    A může to být sterilovaný chřest? Děkuji