Kuře s chřestem v alobalu Institutu Kompliment

1210 kJ 289 kalorií kJ
45 minut PT0H45M
Střední
Porce: 2
Ingredience
Mladý zelený chřest 200 g
Mrkev
menší
1 ks
Rajče 2 ks
Kuřecí prsa 300 g
Olivový olej 1 lžíce
Bílý jogurt 150 g
Balzamikový ocet  
Oregáno  
Bazalka  
Tymián  
Sůl  
Pepř mletý  
Kuře s chřestem v alobalu Institutu Kompliment

Postup přípravy:

Chřest operte, spodní třetiny oloupejte a dřevnaté konce odkrojte. Stonky nakrájejte na kousky. Mrkev očistěte, lehce oškrábejte a pokrájejte na tenké nudličky. Omytá rajčata nakrájejte na plátky. Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na tenké plátky.

Na jedno maso - jeden alobal, který potřete tenkou vrstvou oleje. Do středu folie rozložte kolečka rajčat, tak, aby ležela částečně přes sebe. Posypte je bazalkou a na ně navrstvěte kousky chřestu a nudličky mrkve.

Maso lehce potřete směsí oleje, barevného pepře, soli a tymiánu. Nakonec maso položte na zeleninu. Alobal pevně uzavřete, aby z obsahu neunikla žádná tekutina ani pára. Balíčky položte na pečicí plech a duste ve střední části trouby při 200° asi 30 minut. Jogurt smíchejte s bylinkami, barevným pepřem a octem balsamico. Kuřecí prsíčka z alobalu podávejte s jogurtovým dipem.

Recept je vhodný pro redukční dietu.


Autorem je brněnský Institut redukce a prevence nadváhy kompliment®, který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 18letých zkušeností.


Energetická hodnota: Hodnoty (pro 1 porci):
Energetická hodnota: 1210 kJ
sacharidy: 10 g bílkoviny: 42 g tuky: 9 g vláknina: 4 g

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Polévka oháňková s květákem Menu podle starých kuchařek Články z

Komentáře k receptu: Kuře s chřestem v alobalu Institutu Kompliment

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web