Kuře s chřestem v alobalu Institutu Kompliment

Hodnocení:

Moje:

45 minut
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g mladý zelený chřest
    • 1
      ks mrkev menší
    • 2
      ks rajče
    • 300
      g kuřecí prsa
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 150
      g bílý jogurt
    • balzamikový ocet
    • oregáno
    • bazalka
    • tymián
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Chřest operte, spodní třetiny oloupejte a dřevnaté konce odkrojte. Stonky nakrájejte na kousky. Mrkev očistěte, lehce oškrábejte a pokrájejte na tenké nudličky. Omytá rajčata nakrájejte na plátky. Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na tenké plátky.
2
Na jedno maso - jeden alobal, který potřete tenkou vrstvou oleje. Do středu folie rozložte kolečka rajčat, tak, aby ležela částečně přes sebe. Posypte je bazalkou a na ně navrstvěte kousky chřestu a nudličky mrkve.
3
Maso lehce potřete směsí oleje, barevného pepře, soli a tymiánu. Nakonec maso položte na zeleninu. Alobal pevně uzavřete, aby z obsahu neunikla žádná tekutina ani pára. Balíčky položte na pečicí plech a duste ve střední části trouby při 200° asi 30 minut.
4
Jogurt smíchejte s bylinkami, barevným pepřem a octem balsamico. Kuřecí prsíčka z alobalu podávejte s jogurtovým dipem.
5
Recept je vhodný pro redukční dietu.
6
----
7
//
8
Autorem je brněnský Institut redukce a prevence nadváhy kompliment®, který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 18letých zkušeností.//
9
----
10
Energetická hodnota:
11
Hodnoty (pro 1 porci):
12
Energetická hodnota: 1210 kJ
13
sacharidy: 10 g
14
bílkoviny: 42 g
15
tuky: 9 g
16
vláknina: 4 g

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.