Który

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
50 minut
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
  • I. Těsto
    • 500
      g hladká mouka
    • 200
      g hera nerozehřívat
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • zakysaná smetana kolik těsto přijme - nastavuji trochu mlékem
  • II. Těsto
    • 3
      ks žloutek
    • 3
      ks bílek
    • olej 0,5 sklenice
    • 200
      g cukr krystal
    • 200
      g hrubá mouka
    • 0,5
      ks prášek do pečiva 0,5 balíček
    • jablka
    • cukr
    • skořice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozdusíme pokrájená jablka s cukrem a skořicí. Množství dávám od oka, jablka musí na těstě udělat vrstvu. Připravíme I. těsto, dáme ho na vymazaný a vysypaný plech. Navrstvíme připravená jablka a zapečeme v troubě. Na tento základ potom dáme piškotové těsto a dopečeme. Někdy potírám I. těsto pikantní marmeládou, buchta je podle mne pak ještě chutnější.
Zařazení: Moučníky Řezy

Komentáře k receptu

  • Alka
    Alka |

    18. 5. 2006 19:04

    Souhlasim!! Kde jsou jablicka,to je vetsinoou moc dobry.. ;-) Urcite vyzkousim...

  • Airan
    Airan |

    16. 1. 2006 14:08

    Buchty kde jsou jablka nikdy neni dost, šup do oblobenich:-))