Autor:

Křehký koláč s jablky

Snadné
Těsto
Hladká mouka 300 g
Hera
nebo máslo - změklé
120 g
Cukr 100 g
Vejce 1 ks
Prášek do pečiva 1 balíček
Náplň
Jablka  
Skořice  
Ořechy  
Rozinky  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Zpracujeme na vále v těsto. Necháme asi 1/2 hodiny v chladu odpočinout. Potom 1/2 těsta vyválíme, dáme na plech vyložený pečícím papírem nebo vymazaný tukem. Poklademe plátky jablek, posypeme skořicí rozinkami a ořechy (nemusí být). Z druhé poloviny těsta vyválíme plát a dáme ho na jablka. Okraje hodně přitiskneme. Pečeme ve vyhřáté troubě do zlatova. Po upečení posypeme cukrem a po vychladnutí nakrájíme na čtverečky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 31 x
1-
4.77 31 5 1
Reklama
Koláč s tvarohem a ovocem Recept na víkend: Koláč s tvarohem a ovocem Články z

Komentáře k receptu: Křehký koláč s jablky

Komentáře

  1. Anonym   28.09.2007 | 14:52 | reagovat |

    Opravdu dobry a krehky

  2. LoLo   27.09.2007 | 18:43 | reagovat |

    Do poloviny těsta dávám kakao, mezi těsto tvaroh smíchaný s nastrouhanými jablky, takže je to koláč několikaBAREVNÝ. dOLU TĚSTO NAMAčKÁM, NAHORU NASTROUHÁM A JE TO PARÁDIČKA

  3. Huhulová   27.09.2007 | 18:42 | reagovat |

    S tím nastrouháním to je vynikající nápad!! Dala jsem těsto vychladit do lednice a pak nahrubu nastrouhala do vymazané kulaté koláčové formy, na to jablka společně smíchané s hruškami a navrch zase nastrouhala těsto, no byla to lahoda

  4. Herma   27.09.2007 | 18:39 | reagovat |

    Opravdu výborný, vyvalovala jsem mezi dvěma igelitovými foliemi a povedlo se dobře. Do jablek, která byla velmi šťavnatá a pouštěla moc šťávy jsem přimíchala vanilkový pudinkový prášek a pak se to pečením krásně zrosolovalo a byla to balada. Velikánská jednička, určitě budu opakovat!

  5. Zuzana Šindlerová   23.09.2007 | 18:45 | reagovat |

    Moc dobré je tenké plátky jablíček namočit na tu chvilku, co tuhne těsto, do bílého vína. Výborný moučník, přidávám i trochu citronové kůry a kokosu.

1 2 3 4 5 ... 9 ... 12 ... 16 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web