Králík po myslivecku

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks králík
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks citron
    • 150
      g slanina
    • hladká mouka dle potřeby
    • pepř celý
    • nové koření
    • jalovec
    • bobkový list
    • tymián
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Králíka osolíme, posypeme kořením, poklademe na kolečka pokrájenou cibulí a kolečky citronu a pod pokličkou necháme odležet do druhého dne. Pak jej na plátcích slaniny upečeme doměkka a dočervena. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou.
2
Měkkého králíka vyjmeme, šťávu přecedíme, zahustíme moukou a dobře provaříme.
3
Porce králíka podáváme s vařenými brambory, bramborovým knedlíkem či kroketami, přelité šťávou; doplníme brusinkovým kompotem.
Zařazení: Maso Králičí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.