Králík na barevném pepři

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • králík naporcovaný
    • 3
      ks cibule 2-3
    • 6
      stroužek česnek 4-6
    • worcestrová omáčka
    • sojová omáčka
    • sůl a pepř
    • 4
      ks pepř mletý celý
    • hřebíček
    • voda
    • máslo
    • mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Naporcovaného králíka opláchneme, osolíme a vložíme do pekáče, poté králíka posypeme pepřem (na každý kousek lžička pepře). Cibuli oloupeme, do každé vtlačíme 2-4 hřebíčky a vložíme ke králíkovi. Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a posypeme králíka, poté všechno zakapeme worchestrovou a sójovou omáčkou, zalijeme vodou a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme na střední plamen (180 °C) asi 2 hodiny a podléváme vodou. Poté králíka odkryjeme a pečeme do té doby, dokud nebude mít zlatavou barvu (ještě asi hodinu), ke konci přidáme 4 slabé plátky másla obalené v mouce (na zahuštění) podáváme s bramborem nebo s tím čím chcete.
Zařazení: Maso Králičí

Komentáře k receptu

  • Lenka H.
    Lenka H. |

    24. 11. 2008 13:32

    Vyzkoušeno z králičích stehen, včetně bůčku :-) a chuťově opravdu výborné! Použila jsem "pepřové koření"...už namíchané...hrubě drcená směs pepřů, pozor, je taky solená!

  • varecka varecka
    varecka varecka |

    15. 11. 2008 20:47

    Něco podobného dělám i s kuřecím masem, je to výborné.Jen bych asi přidal kousek bůčku nebo slaniny.