Autor:

Králičí vídeňský pudink

Střední
Ingredience
Králík 1 ks
Uzené maso
stejné množství
 
Vejce 2 ks
Strouhanka
na zahuštění
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Králičí

Králíka vykostíme, maso umeleme a zvážíme. Připravíme si stejné množství uzeného masa, které také umeleme. Do masové směsi přidáme asi 2 vejce a zahustíme strouhankou. Nesolíme, nekořeníme. Vzniklou hmotu nacpeme do vymazané a strouhankou vysypané formě na masový pudink (mám ji po babičce) a vaříme ve vodní lázni minimálně 1 hod. Podáváme studené jako součást slavnostního talíře, kde pudink ve tvaru úzké bábovky trůní uprostřed.

Babička se učila vařit ve Vídni, tento recept jsem na ní vymámila v době, kdy už pro nemoc nebyla schopná vařit a chtěla ho předat další generaci. Takže tímto ho po 70 letech uveřejňuji. Když není k dispozici forma, lze vařit i v zavařovací lahvi, ale ten tvar... prostě to není ono.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Králičí rillettes s ředkvičkami a okurkou Svěží chutě v kuchyni Články z

Komentáře k receptu: Králičí vídeňský pudink

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout? Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout?
Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse
Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné? Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web