Autor:

Králičí vídeňský pudink

Střední
Ingredience
Králík 1 ks
Uzené maso
stejné množství
 
Vejce 2 ks
Strouhanka
na zahuštění
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Králičí

Králíka vykostíme, maso umeleme a zvážíme. Připravíme si stejné množství uzeného masa, které také umeleme. Do masové směsi přidáme asi 2 vejce a zahustíme strouhankou. Nesolíme, nekořeníme. Vzniklou hmotu nacpeme do vymazané a strouhankou vysypané formě na masový pudink (mám ji po babičce) a vaříme ve vodní lázni minimálně 1 hod. Podáváme studené jako součást slavnostního talíře, kde pudink ve tvaru úzké bábovky trůní uprostřed.

Babička se učila vařit ve Vídni, tento recept jsem na ní vymámila v době, kdy už pro nemoc nebyla schopná vařit a chtěla ho předat další generaci. Takže tímto ho po 70 letech uveřejňuji. Když není k dispozici forma, lze vařit i v zavařovací lahvi, ale ten tvar... prostě to není ono.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Dětská párty Zapojte děti do přípravy dětské párty! Články z

Komentáře k receptu: Králičí vídeňský pudink

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy? Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web