Kopřivová polévka s jogurtovým kapáním

30 minut PT0H30M
Snadné
Ingredience
Kopřiva 150 g
Zeleninový vývar 1 l
Šalotka 1 ks
Olivový olej 1 lžíce
Bílý jogurt 75 g
Žloutek 1 ks
Mořská sůl  
Pepř mletý  
Muškátový oříšek 1 ks
Vařená vejce 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Mladé kopřivové listy omyjeme vlažnou vodou, necháme okapat, poté jemně posekáme a dusíme asi 3 minuty ve 150 ml zeleninového vývaru. Mezitím oloupeme šalotku, nadrobno ji nakrájíme a na lžíci oleje podusíme dokud nezesklovatí.

Osmahnutou cibulku přidáme ke kopřivám, dolejeme zbývajícím zeleninovým vývarem, krátce povaříme a odstavíme z plotny. Z jogurtu a žloutku ušleháme kapání a to zašleháme do odstavené polévky.

Polévku pomalu prohřejeme, osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Oloupeme natvrdo uvařené vejce, posekáme jej na hrubší kousky a ozdobíme jimi jednotlivé porce polévky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Kulajda Uvařte si klasické české polévky: 5 nejlepších receptů Články z

Komentáře k receptu: Kopřivová polévka s jogurtovým kapáním

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web