Autor:

Kološvárské zelí

Snadné
Ingredience
Kysané zelí 1 kg
Anglická slanina 50 g
Paprika - sladká 1 lžička
Cibule 1 ks
Sádlo  
Mleté maso 200 g
Kabanos 300 g
Česnek  
Sladká smetana 1 kelímek
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Kyselé zelí uvaříme ve vodě doměkka. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přisypeme papriku a přidáme ke scezenému zelí.
Na sádle opečeme nakrájenou cibuli, přidáme maso, utřený česnek, sůl a za stálého míchání 5 minut prohřejeme (můžeme také okořenit mletým pepřem a paprikou).
Salám nakrájíme na plátky.
Do pekáče dáme vrstvu zelí, mleté maso, plátky salámu a nakonec vrstvu zelí. Zalijeme smetanou a pečeme 20 minut v předehřáté troubě.
Podáváme s vařenými brambory.
Poměr masa a salámu může být samozřejmě jiný - dle chutí a možností každého. Salám je možné také obměňovat.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Rebarborové cheesecaky Tip na víkend: skvělé recepty s rebarborou Články z

Komentáře k receptu: Kološvárské zelí

Komentáře

  1. jerry2004   02.10.2016 | 12:08 | reagovat |

    vypadá dobře

  2. Tereza J.   09.05.2010 | 21:59 | reagovat |

    Recept na Koložvársku kapustu tu je, ale...chce to rozhodne dobrú klobásu a chýba tu to, čo robí koložvársku kapustu koložvárskou...ryža. http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JRIQEQCOD&id_kategorie=JNLNPOD3

  3. Hanka Nepeřená   09.05.2010 | 10:57 | reagovat |

    Dělám podobně, jen se zelím dusím i rýži, toto pak dám dolů, na to klobásku a osmahnuté okořeněné maso, nahoru kysanou smetanu - zapeču. Je to mňamka a jí se to rovnou bez přílohy, je tam rýže.

  4. Ivana Samcová   01.04.2008 | 17:27 | reagovat |

    Prostě vynikající! Velká mňamka.Vše jsem dávala jen od oka. Zelí jsem nevařila, jen jsem ho trochu propláchla a promíchala s připravenou slaninou. Jinak podle receptu. Druhý den jsem si k tomu vzala chléb, taky to nemělo chybu. Určitě budu opakovat.

  5. Michaela Atherton   15.06.2006 | 17:40 | reagovat |

    Dostala jsem dve sklenice kyseleho zeli a nevedela co s nimi... diky za dobrou inspiraci, vypada opravdu chutne.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web