Autor:

Kokosové tyčinky s čokoládou-tříbarevné

Snadné
Ingredience
Hladká mouka 300 g
Kokos 100 g
Máslo
(Hera)
220 g
Moučkový cukr 60 g
Žloutek 2 ks
Vanilkový cukr 1 ks
Kakao
+ lžíce vody= jen do tmavého těsta
2 lžíce
Čokoládová poleva
kaštany...na namáčení,stříkání...
 
Kokosové tyčinky s čokoládou-tříbarevné

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Z mouky, cukrů, kokosu, tuku a žloutků vypracujeme těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu proležet. Na tmavé těsto uděláme totéž, jen přidáme kakao a lžíci vody. Druhý den těsto opět v ruce propracujeme a přes strojek s tvořítkem děláme stejně dlouhé tyčinky, které přenášíme na plech s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě dorůžova, pak necháme vychladit.

Zdobíme rozehřátou čokoládou (polevou). Odkládáme na plech s folií (alobalem). Necháme ztuhnout a uložíme v chladu. Děláme tyčinky světlé, tmavé a světletmavé :-). Na světletmavé dáváme do strojku střídavě světlé a tmavé těsto.

Tmavé tyčinky můžete zdobit bílou čokoládou.

Je to nenáročné cukroví, které není příliš sladké. Chuťově podobné Koka sušenkám (bez čokolády).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 14 x
1-
4.71 14 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 14x)
Reklama
Odpalovaná vajíčka s krémem 4 skvělé dezerty ke kávě Články z

Komentáře k receptu: Kokosové tyčinky s čokoládou-tříbarevné

Komentáře

  1. Martina H.   05.12.2016 | 14:04 | reagovat | závadný

    Jsou výborné, snadné a ještě teď mi voní ruce po kokosu a vanilce O:-) <3

  2. Lenka   10.03.2012 | 19:09 | reagovat | závadný

    Na kolik stupnu a jak dlouho se to pece ? .... prosim

    1. Marie Valná   10.04.2013 | 12:42 | reagovat | závadný

      Milá Lenko. Cukroví peču na 160 - 170 stupňů a podle velikosti kousků tak 6 - 12 minutek, pečte je přibližně stejně a po prvním plechu už budete dobu vědět přesněji. Tyčinky se mi také líbí, hlavně nejsou s krémem nebo marmeládou, tu nemusíme, zato čokoládu ano.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde? Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web