Autor:

Kokosky v košíčcích

Snadné
Těsto na košíčky:
Hladká mouka 320 g
Máslo 280 g
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Žloutek 4 ks
Zakysaná smetana
nebo mléko
2 lžíce
Náplň do košíčků:
Bílek 4 ks
Strouhaný kokos 200 g
Cukr krupice 150 g
Kokosky v košíčcích

Postup přípravy:

Z ingrediencí na těsto vypracujeme těsto, které dáme dobře vychladit, když je teplé příliš se lepí. Těsto pak vmačkáme do košíčkových formiček. Jelikož je těsto dost tučné, nemusíme vymazávat a vysypávat formičky.
Z bílků a cukru umícháme tuhý sníh, do kterého zlehka vmícháme kokos. Kokosovou náplň pak rozdělíme do košíčků se syrovým těstem, přeneseme na plech a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme zvolna, dorůžova, asi 20 minut.
Ještě vlažné opatrně vyklopíme a necháme úplně vychladnout.
Před podáváním je dobré pocukrovat kokosky moučkovým cukrem s vanilkou, jelikož jsou málo sladké (téměř dietní). Pokud máme raději sladší cukroví, doporučuji přidat alespoň cca 100 gramů moučkového cukru.

Pokud nahradíme v kokosové náplni cukr krupici za umělé sladidlo, můžeme kokosky podávat jako dia cukroví.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1
Reklama
Francouzský jablečný koláč s mandlemi Jak zpracovat bohatou jablečnou úrodu? Články z

Komentáře k receptu: Kokosky v košíčcích

Komentáře

  1. Pavlína Tréglová   01.02.2016 | 20:25 | reagovat |

    Moc dobré, křehké a hlavně málo sladké. Dělám už poněkolikáté. Než bych cukr přidala, radši je pocukruji a taky líp vypadají.

  2. mm   13.12.2015 | 15:30 | reagovat |

    Dobrý den, recept jsem vyzkoušela, ale bohužel , nám nechutnal.. Těsto by chtělo aspoň trošku cukru.. Dělala jsem i s marmeládou, ale i tak mi přišlo, že mám v puse jen mouku :( Podotýkám, že nemám ráda přeslazené cukroví, ale toto bylo málo sladké i na mě..

  3. Romana   04.11.2015 | 17:07 | reagovat |

    Nejdřív jsem se chtěla ptát jestli do těsta opravdu nepatří cukr, ale když jsem přečetla komentáře, že jsou výborný, tak jsem se do nich dala i bez ptaní. Dala jsem i na doporučení Evy, která přidala džem (já ho dala pod kokosovou náplň), protože přítel radši sladší. Výsledek je senzační a brzy peču další. :-) Děkuji za recept.

  4. Eva Kánská   01.12.2014 | 17:03 | reagovat |

    Košíčky jsem dělala už minulý rok a zase se k ním vracím,protože nám velice chutnaly.Několik jsem doplnila i ždibečkem džemu a také byly vynikající.Vřele doporučuji.

  5. Čmejlová   27.03.2012 | 11:59 | reagovat |

    Zítra je budu péct manželovi znovu.Zkoušela jsem je prvně na svátky a moc mu chutnaly.Jsou málo sladké,ne jako klasické kokosky a tak může občas se svojí nemocí zahřešit.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web