Autor:

Kardinálské řezy

Střední
1.Těsto
Bílek 4 ks
Cukr krupice 90 g
2.Těsto
Hladká mouka 30 g
Cukr krupice 30 g
Vejce 1 ks
Žloutek 2 ks
Krém
Šlehačka 250 ml
Moučkový cukr 20 g
Káva
Instantní
2 lžíce
Vaječný koňak 1 lžíce
Želatina 2 plátek

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

1. těsto: bílky vyšleháme dotuha a zašleháme cukr.

<BR>2. těsto: vejce a žloutky s cukrem ušleháme do husté pěny a lehce vmícháme mouku.

<BR>Krém: ušleháme šlehačku, přidáme cukr, koňak a kávu. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě, pak v troše teplé vody rozpustíme a zamícháme do krému.

<BR>Plech vyložíme pečícím papírem a pomocí sáčku s hladkou trubičkou stříkáme na délku plechu střídavě 1. a 2. těstem pruhy vedle sebe tak, aby se dotýkaly. Na plech nastříkáme 2×5 pruhů.

Pečeme při teplotě asi 150-160 °C. Upečené a prochladlé pruhy opatrně stáhneme nebo odřízneme z papíru.

Spojíme krémem a necháme v chladnu několik hodin odležet - nejlépe přes noc. Je to důležité, aby korpus krémem zvláčněl.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Bramborové frity se slaninou Hostina pro zimní den Články z

Komentáře k receptu: Kardinálské řezy

Komentáře

  1. Bára   09.06.2012 | 13:59 | reagovat |

    Tyto řezy jsou moc dobré :-) Pekla jsem je podle tohoto receptu a nejsem spokojená těsto je příliš tenké ! Těsto číslo 2 je tekuté tak že po upečení se nedalo stáhnout z pečícího papíru . :-(

  2. gebhart katja   17.11.2006 | 19:52 | reagovat |

    Originalni rakousky recept je takovy jak ho pise pani Libka.Na www.labuznik.com tam davaji marmeladu,ocet etc.Pri peceni troubu mirne pootevrit(varecka)

  3. zdenka Kačerovská   24.06.2006 | 0:43 | reagovat |

    Pekla jsem je podle receptu z labužníka,tady bych řekla,že je málo vajíček,dnes jsem je pekla znovu na oslavu a povedlo se.Do šlehačky jsem dala jen inst.kávu.

  4. Zdenka   22.06.2006 | 11:36 | reagovat |

    Zdenka, piekli ste presne podľa tohto receptu-alebo podľa receptu na Labužníkovi - lebo tam je iné cesto, preto sa pýtam.

  5. zdenka Kačerovská   22.06.2006 | 9:18 | reagovat |

    Tyto řezy jsem pekla,jsem moc dobré,ale pekla jsem ,podle receptu z www.labuznik.com,jak napsala paní Monika.Je tam recept pěkně rozepsaný a má i obrázkovou dokum.Není vůbec náročný,ale musí byt dobře rozepsaný.Doma měl velký úspěch.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web