Autor:

Kardinálské řezy

Střední
1.Těsto
Bílek 4 ks
Cukr krupice 90 g
2.Těsto
Hladká mouka 30 g
Cukr krupice 30 g
Vejce 1 ks
Žloutek 2 ks
Krém
Šlehačka 250 ml
Moučkový cukr 20 g
Káva
Instantní
2 lžíce
Vaječný koňak 1 lžíce
Želatina 2 plátek

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

1. těsto: bílky vyšleháme dotuha a zašleháme cukr.

<BR>2. těsto: vejce a žloutky s cukrem ušleháme do husté pěny a lehce vmícháme mouku.

<BR>Krém: ušleháme šlehačku, přidáme cukr, koňak a kávu. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě, pak v troše teplé vody rozpustíme a zamícháme do krému.

<BR>Plech vyložíme pečícím papírem a pomocí sáčku s hladkou trubičkou stříkáme na délku plechu střídavě 1. a 2. těstem pruhy vedle sebe tak, aby se dotýkaly. Na plech nastříkáme 2×5 pruhů.

Pečeme při teplotě asi 150-160 °C. Upečené a prochladlé pruhy opatrně stáhneme nebo odřízneme z papíru.

Spojíme krémem a necháme v chladnu několik hodin odležet - nejlépe přes noc. Je to důležité, aby korpus krémem zvláčněl.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Bylinková polévka s fialkovými listy v těstíčku Jarní menu dozelena Články z

Komentáře k receptu: Kardinálské řezy

Komentáře

  1. Bára   09.06.2012 | 13:59 | reagovat |

    Tyto řezy jsou moc dobré :-) Pekla jsem je podle tohoto receptu a nejsem spokojená těsto je příliš tenké ! Těsto číslo 2 je tekuté tak že po upečení se nedalo stáhnout z pečícího papíru . :-(

  2. gebhart katja   17.11.2006 | 19:52 | reagovat |

    Originalni rakousky recept je takovy jak ho pise pani Libka.Na www.labuznik.com tam davaji marmeladu,ocet etc.Pri peceni troubu mirne pootevrit(varecka)

  3. zdenka Kačerovská   24.06.2006 | 0:43 | reagovat |

    Pekla jsem je podle receptu z labužníka,tady bych řekla,že je málo vajíček,dnes jsem je pekla znovu na oslavu a povedlo se.Do šlehačky jsem dala jen inst.kávu.

  4. Zdenka   22.06.2006 | 11:36 | reagovat |

    Zdenka, piekli ste presne podľa tohto receptu-alebo podľa receptu na Labužníkovi - lebo tam je iné cesto, preto sa pýtam.

  5. zdenka Kačerovská   22.06.2006 | 9:18 | reagovat |

    Tyto řezy jsem pekla,jsem moc dobré,ale pekla jsem ,podle receptu z www.labuznik.com,jak napsala paní Monika.Je tam recept pěkně rozepsaný a má i obrázkovou dokum.Není vůbec náročný,ale musí byt dobře rozepsaný.Doma měl velký úspěch.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox! 8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox!
Proměna ložnice: z neútulného prostoru perfektní oáza klidu! Proměna ložnice: z neútulného prostoru perfektní oáza klidu!
Pleťový „jojo efekt" a jak mu zabránit Pleťový „jojo efekt" a jak mu zabránit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web