Kapr na smetanovo-balzamikové omáčce

Hodnocení:

Moje:

45 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks kapří filety bez kůže
    • citron
    • sůl
    • pepř mletý
    • mouka na poprášení
  • Na omáčku
    • 4
      lžíce bílé víno
    • 1
      lžíce balzamikový ocet
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • sojová omáčka kapka
    • 1
      špetka cukr
    • sůl
    • solamyl (bramborový škrob) rozpuštěný ve studené vodě

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rybu naporcujeme, pokapeme citronovou šťávou a okořeníme jen zlehka kořenim na ryby, aby nám to nepřebylo chuť ryby. Obalíme v mouce a zlehka orestujeme na pánvi nebo na grilu.
2
Omáčku připravíme tak, že si rozehřejeme pánev nebo menší hrnec nalijeme tam smetanu, kapku sojové omáčky, balzamiko octa, trošku cukru, pepř a sůl. Necháme provařit a nalijeme tam asi tak 4 lžíce bílého vína. Zahustíme solamylem.
3
Omáčka má výraznou, ale ne moc kyselou chuť po balzamiko octu, barva je krémově hnědá.
4
Nejvhodnější příloha jsou vařené brambory pomaštěné hodně máslem a posypané čerstvou petrželkou.
5
Vařím to tady v Německu v hospůdce a má to velký úspěch.
Zařazení: Maso Rybí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • la-papaya
    la-papaya |

    5. 7. 2011 14:54

    i bez vína je to maximální labužnický zážitek. Už vím, čím uzemním tchýni.

  • Lenka
    Lenka |

    15. 1. 2011 11:23

    Diky moc za recept. Fakt vyborne, doporucuji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;-)

  • Vendy
    Vendy |

    4. 3. 2007 09:52

    Je to vynikajici!!!