Autor:

Kančí špíz

Střední
Ingredience
Kančí maso
mladé, libové
500 g
Šalotka 1 ks
Uzený špek 50 g
Anglická slanina 100 g
Tymián 1 lžička
Jalovec 1 špetka
Bobkový list 1 ks
Pepř mletý 1 špetka
Worcestrová omáčka 1 lžíce
Sůl 1 lžička
Olivový olej  
Máslo 50 g
Hladká mouka 1 lžíce
Červené víno 1 dl
Brusinky  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Zvěřina

Maso nakrájíme na menší kousky a jemně naklepeme rukou, okořeníme tymiánem, jalovcem a bobkovým listem, opepříme, zakápneme worchestrem a zalejeme olivovým olejem.

Po cca 4 hodinách maso vyjmeme, osolíme a střídavě napichujeme na špíz - maso, plátek cibule, anglická slanina.

Na oleji lehce orestujeme uzený špek a vložíme špízy, které prudce restujeme, otáčíme a potíráme zbylou marinádou s kořením.Občas podlijeme lehce červeným vínem.

Hotové orestované špízy vyjmeme, do výpeku přidáme trochu hl. mouky, červeného vína a kousek másla. zavaříme omáčku.

špízy podáváme přelité omáčkou, s brusinkami a kroketami.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Brambory s kuřetem Večeře zn. co dům dal Články z

Komentáře k receptu: Kančí špíz

Komentáře

  1. ZdenkaDv   16.12.2012 | 20:28 | reagovat |

    Zkoušíme co se dá s divočákem, vytáhli jsme z mrazáku krkovičku a hledali recept, no a zaujal nás tenhle... a SUPER ;-) dávám za 1 a ukládám do receptů, ke kterým se kdykoliv ráda vrátím :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web