Autor:

Kančí guláš II

Obtížné
Ingredience
Kančí kýta 600 g
Sůl  
Bobkový list 2 ks
Hřebíček 4 ks
Jalovec
Kuličky
4 ks
Nové koření
Kuličky
4 ks
Bílé víno 200 ml
Citronová šťáva
Šťáva z 1 citronu
 
Rostlinný olej 3 lžíce
Houby
Sušených nebo 20 dkg čerstvých
1 hrst
Cibule 2 ks
Řapíkatý celer
Stonky
2 ks
Mrkev 2 ks
Anglická slanina 80 g
Hořčice plnotučná 3 lžíce
Hladká mouka 2 lžíce
Česnek 3 stroužek
Bylinky
(Oregáno, šalvěj, rozmarýn)
 lžíce
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Zvěřina

Nakrájenou kýtu, sůl, koření, víno a citronovou šťávu promícháme a necháme přes noc marinovat. Pak maso vyjmeme a na oleji prudce orestujeme, podlijeme vodou a dusíme téměř doměkka. Sušené houby necháme ve studené vodě nabobtnat. Cibuli, celer a mrkev nadrobno posekáme.

Maso vyjmeme a vyrestovaném základě opečeme kostičky slaniny, cibuli, hořčici a mouku. Přidáme marinádu, vodu, mrkev, celer, houby, česnek, bylinky, maso a pepř, popřípadě sůl. Dovaříme doměkka.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Losos na čočkovém salátu Luštěniny na tři způsoby Články z

Komentáře k receptu: Kančí guláš II

Komentáře

  1. Marian Vala   21.09.2016 | 13:02 | reagovat | závadný

    Genialni recept. Tuto upravu nezbyvy nez doporucit.

  2. Miroslav Spilka K.Vary Náb.Jana.Palacha.22.36001   08.05.2012 | 12:41 | reagovat | závadný

    Skrádka dobrůtka doporučuji každému,ale s domácím br knedlíkem dobrou chutˇ

  3. Di -   25.03.2010 | 8:29 | reagovat | závadný

    Zajíce jsem neviděla už léta, tedy kromě běžícího po poli. Ale kančí, jelení, srnčí, a dokonce snad i dančí bývá teď u nás občas v sídlištním (!) Albertu (čerstvé!) a běžně mražené v prodejně drůběže. Taky v Intersparu. Fakt je, že bydlím v Praze. Pravda, není nejlevnější, ale jednou za rok na Vánoce se přes kapcu plácnu. Zvěřinu dělám na červeném víně, no a když není zvěř, poslouži hovězí nebo králík. Tuhle úpravu s brusinkami máme moc rádi, takže opakuji stále osvědčené. Tenhle gulášek by ale také stál za hřích, i když bych ho asi také podlila spíše červeným. Ale jen tak aby zbylo k zapití! Lovu zdar!

  4. Pája S   25.03.2010 | 7:50 | reagovat | závadný

    :-))) Joo a kde by se u nás vzal jelen,tak leda kanec.:-)))Zajíc? toho abys také pohledal a v obchodech jakbysmet.Kde jsou ty doby,kdy byl v řeznictvích a samý brok,ale tááák dobrej!:-)

  5. recepty 73   25.03.2010 | 7:45 | reagovat | závadný

    Hlavně nepytlačit!!!Jeden zajíc je přestupek,dva už vězení:-),srnec je ohodnocen na 14000,- a jelen na 30000,- a né každému sluší pruhovaný oděv:-))

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web