Autor:

Jogurt Danone

Snadné
Ingredience
Mléko 2 l
Bílý jogurt 1 kelímek
Kondenzované mléko 2 plechovka

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z mléka / sýra

Vše promíchat nechat přikryté 24 hodin, bude pěkně zhoustlý, možno přidat čerstvé ovoce džem nebo marmeládu. Nalít domenších uzavíratelných sklenic. A udržovat v ledničce.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
3-
2.67 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3- (hodnoceno 3x)
Hráškovo-parmazánové suflé Neodolatelné recepty z jarní zeleniny Články z

Komentáře k receptu: Jogurt Danone

Komentáře

  1. Andra   14.05.2008 | 12:45 | reagovat | závadný

    Mam doma jogurtovac z cias socializmu, ktory funguje tak, ze male pohariky s pripravenymi kulturami zohrieva zospodu obycajna ziarovka. Jogurtovac je uzavrety plastovym poklopom. Moja znama ich jednoducho ukladala s podnosom na radiator. Skusenosti so salkom nemam, ale jogurt bez prichute som robila z obycajneho polotucneho alebo plnotucneho mlieka (nizkotucne ani trvanlive mlieko sa mi neosvedcilo), ktore je nutne zohriat, aby bolo teple, ale nemoze byt horuce. Staci pridat husty biely jogurt, rozmiesat a naplnit pohariky. Drzat v teple, kym jogurt nezhustne. Huste jogurty v chladnicke vydrzali 4-5 dni. Ochucovat ich mozno pred konzumaciou podla vlastnej chuti a fantazie. Ale ako pise p. Frantisek, dnes sa uz vyrabat jogurt nevyplati...

  2. Miloslava Medková   13.05.2008 | 18:10 | reagovat | závadný

    Vážení.Mléko může být i z obchodu,zrání jogurtu spíš v teple,doba zrání jogurtu závisí na teplotě v místnosti,má být pěkně zhoustlý,stačí malý jogurt.Kondenzované mléko může být i neslazené je ale lépe dle chuti přidat cukr.Z tohoto množství jsem měla sedm lahviček jogurtu.Miloslava Medková.Jogurt je moc dobrý.

  3. František Brusák   03.05.2008 | 3:52 | reagovat | závadný

    Tento recept je neúplný je zde spoustu věcí které mohou mít vliv na výrobu jogurtu.Jaké mléko použít,zda upravované z obchodu nebo přímo od krávy s kultůrami.Dál v jaké teplotě skladovat než se jogurt vyrobí.(Jogurtovač pracuje na bázi tepla) a pak množství jogurtu na 2 l mléka jak píše Jana.Navíc se mi zdá tento recept neekonomický ale může být dobrý.Třeba někdy..........

  4. Jana Remková   02.05.2008 | 10:38 | reagovat | závadný

    Tak se dívám,že někdo tady dal 4 a ani nepřipsal proč,já to určitě vyzkouším a teprve potom budu známkovat,akorájt bych ráda věděla,jak velký bílý jogurt?Ten malý,klasický,nebo půllitrový?A když to celé zamíchám,tak asi dát taky do lednice,že?Děkuji,za recept a mrknu se na odpověď,pokud tady bude.Jana

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web