jemná vánočka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hladká mouka
    • 120
      g cukr
    • 120
      g tuk
    • 30
      g droždí
    • 5
      g sůl
    • 220
      ml mléko
    • 30
      g rozinky
    • 50
      g mandle
    • 4
      ks žloutek
    • vanilka
    • citronová kůra

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z droždí lžíce cukru, mouky a mléka uděláme kvásek. Ze všech ingrediencí zaděláme těsto, (mandle nasekat a tuk rozpustit) které necháme vykynout. Obvyklým způsobem upleteme vánočku. (4 prameny, 3 a 2) Dáme na vymazaný plech, nebo pečící papír a necháme ještě asi 1/2 hodiny kynout. Potřeme vajíčkem a posypeme mandlemi. Pečeme asi 1 hodinu při 140 - 150 stupních. Prvních 15 minut troubu neotevíráme. Potom vánočku přikryjeme alobalem a dopečeme.
Zařazení: Moučníky