Autor:

jemná vánočka

Střední
Ingredience
Hladká mouka 500 g
Cukr 120 g
Tuk 120 g
Droždí 30 g
Sůl 5 g
Mléko 220 ml
Rozinky 30 g
Mandle 50 g
Žloutek 4 ks
Vanilka  
Citronová kůra  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Z droždí lžíce cukru, mouky a mléka uděláme kvásek. Ze všech ingrediencí zaděláme těsto, (mandle nasekat a tuk rozpustit) které necháme vykynout. Obvyklým způsobem upleteme vánočku. (4 prameny, 3 a 2) Dáme na vymazaný plech, nebo pečící papír a necháme ještě asi 1/2 hodiny kynout. Potřeme vajíčkem a posypeme mandlemi. Pečeme asi 1 hodinu při 140 - 150 stupních. Prvních 15 minut troubu neotevíráme. Potom vánočku přikryjeme alobalem a dopečeme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 2x)
Tomatové velouté Sváteční pohoštění Články z

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web