Autor:

jemná vánočka

Střední
Ingredience
Hladká mouka 500 g
Cukr 120 g
Tuk 120 g
Droždí 30 g
Sůl 5 g
Mléko 220 ml
Rozinky 30 g
Mandle 50 g
Žloutek 4 ks
Vanilka  
Citronová kůra  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Z droždí lžíce cukru, mouky a mléka uděláme kvásek. Ze všech ingrediencí zaděláme těsto, (mandle nasekat a tuk rozpustit) které necháme vykynout. Obvyklým způsobem upleteme vánočku. (4 prameny, 3 a 2) Dáme na vymazaný plech, nebo pečící papír a necháme ještě asi 1/2 hodiny kynout. Potřeme vajíčkem a posypeme mandlemi. Pečeme asi 1 hodinu při 140 - 150 stupních. Prvních 15 minut troubu neotevíráme. Potom vánočku přikryjeme alobalem a dopečeme.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Halina Pawlowská: Když člověk hubne, není s ním sranda! Halina Pawlowská: Když člověk hubne, není s ním sranda!
Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone
To je láska! Muže jeho psi neopustili ani po vážném úrazu To je láska! Muže jeho psi neopustili ani po vážném úrazu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web