Autor:

jemná vánočka

Střední
Ingredience
Hladká mouka 500 g
Cukr 120 g
Tuk 120 g
Droždí 30 g
Sůl 5 g
Mléko 220 ml
Rozinky 30 g
Mandle 50 g
Žloutek 4 ks
Vanilka  
Citronová kůra  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Z droždí lžíce cukru, mouky a mléka uděláme kvásek. Ze všech ingrediencí zaděláme těsto, (mandle nasekat a tuk rozpustit) které necháme vykynout. Obvyklým způsobem upleteme vánočku. (4 prameny, 3 a 2) Dáme na vymazaný plech, nebo pečící papír a necháme ještě asi 1/2 hodiny kynout. Potřeme vajíčkem a posypeme mandlemi. Pečeme asi 1 hodinu při 140 - 150 stupních. Prvních 15 minut troubu neotevíráme. Potom vánočku přikryjeme alobalem a dopečeme.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní! Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní!
Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari! Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari!
Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web