Autor:

jemná vánočka

Střední
Ingredience
Hladká mouka 500 g
Cukr 120 g
Tuk 120 g
Droždí 30 g
Sůl 5 g
Mléko 220 ml
Rozinky 30 g
Mandle 50 g
Žloutek 4 ks
Vanilka  
Citronová kůra  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Z droždí lžíce cukru, mouky a mléka uděláme kvásek. Ze všech ingrediencí zaděláme těsto, (mandle nasekat a tuk rozpustit) které necháme vykynout. Obvyklým způsobem upleteme vánočku. (4 prameny, 3 a 2) Dáme na vymazaný plech, nebo pečící papír a necháme ještě asi 1/2 hodiny kynout. Potřeme vajíčkem a posypeme mandlemi. Pečeme asi 1 hodinu při 140 - 150 stupních. Prvních 15 minut troubu neotevíráme. Potom vánočku přikryjeme alobalem a dopečeme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1
Salát s opečeným chlebem a kapary Víkendové grilovací menu Články z

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web